Bundesliga

Abszolút ki-ki meccsel folytatódik a német élvonal

  • gb1

A téli szünetet követően Németország legjobb csapatai is visszatérnek. A Schalke-Gladbach parádés nyitómeccset ígér.

Komoly iram várható a fordulónyitón. Fotó: Schalke Twitter

Majdnem egy hónapnyi kihagyás után nem akármilyen összecsapással folytatódik a Bundesliga 2019/20-as idénye. A tabellát hosszú hetekig vezető, ám jelenleg második helyre visszacsúszott Mönchengladbach a szintén pompás szezont futó Schalke otthonában lép pályára, a bukmékerek pedig teljesen meg voltak lőve az esélyeket illetően, így szinte csont egálra szabták meg a szorzókat.

{"headTitle":"Schalke-Gladbach","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-17 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Schalke","odds":"2.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Gladbach","odds":"2.45","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Mindkét együttes új edzővel kezdte meg a kiírást és az őszi szezon máris beigazolta a váltás jogosultságát. David Wagner remekül megreformálta a tavaly teljesen megrogyott Schalkét, jó érzékkel épített be fiatalokat és a megálmodott felállásban mindenkinek megtalálta a tökéletes helyet. A Veltins Arenában amúgy is jól megy a csapatnak, hiszen csak a Bayern München tudott ott nyerni és azóta nyolc meccse veretlenek.

Pár sérült és kihagyó azért nehezíti a helyzetet – a Frankfurt elleni 1-0-s siker alkalmával vállsérülést szenvedett Weston McKennie, Stambouli, Sané és a karatézásért négy meccses eltiltást kapott Nübel biztosan nem játszanak. A Gladbachnál csak Bensebaini kényszerül kiülni az összecsapást.

[3081524] 2020-01-17 20:30:00 Schalke 04 - Mönchengladbachx

A Marco Rose kezei alatt megtáltosodott Gladbachot ugyan nem gondolják az irodák komoly bajnoki cím esélyesnek, de leírni hiba lenne a jelenleg második helyen álló csapatot. Amiben mindenképp javulniuk kéne, az az idegenbeli teljesítmény, hiszen hiába rendelkeznek a liga legjobb hazai mutatójával, a Borussia Parktól távol csak a meccseik felét sikerült megnyerni. Az eredmények főleg az őszi idény vége felé nem jöttek idegenben, ezen tehát sürgősen javítani kéne.
 

Tudtad?
 

  • A Schalke az utóbbi 4/6 hazai meccsén döntetlent játszott
     
  • A Glabach az utóbbi 4/5 idegenbeli meccsét nem tudta megnyerni
     
  • A két együttes utóbbi 8/10 meccse under 2.5-es eredményt hozott a Veltinsben
     

Elnézve a csapatok mutatóit inkább az under felé lehet érdemes keresgetni. A Gladbach kapta a legkevesebb gólt eddig idegenben, ráadásul a top ötben lévő riválisoknak négy meccsen csak hármat lőttek. A Schalkénak sem megy annyira a góllövés a tabella éllovasaival szemben, de ennek ellenére a gólváltás reális forgatókönyv lehet, ami jött is az utóbbi 6/8 H2H meccsen. Mindezeket figyelembe véve egy kicsit rizikósabb tippel indítjuk a szezont, de ilyen szorzón ezt az ötletet nem tudjuk otthagyni.

{"headTitle":"Schalke-Gladbach","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-17 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadáskészítő - Mindkét csapat lő gólt + 5 gól alatt","odds":"2.22","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3081524] 2020-01-17 20:30:00 Schalke 04 - Mönchengladbachx;