Premier League

A Manchester United a Fulham elleni sikerével ellépne a Citytől

Hétfőn a Manchester United-Fulham mérkőzéssel zárul a Premier League30. fordulója. A hazaiak egy esetleges győzelemmel 3 pontra leszakítanák a második helyezett Manchester Cityt, ez az előny pedig a jelenlegi erőviszonyokat nézve kiváló pozíciót biztosítana a végjátékra a vörösöknek.

Rooney vezetheti győzelemre a Vörös Ördögöket

Manchester United-Fulham 21:00 TV:DigiSport
Hathárom-tipp: 1

A Manchester United kiváló előjelekkel várja a Fulham elleni hétfő esti mérkőzést, hiszen a csapat a legutolsó tíz bajnokijából nyolcat megnyert, ráadásul ezek közül az utolsó ötöt zsinórban. Ezzel szemben a Fulham az utóbbi időben nincs túl jó formában, hiszen az utolsó két mérkőzését elveszítette a csapat, ráadásul a mai összecsapásra nem jelent túl jó óment, hogy a Fulham idei 14 idegenbeli meccséből csak kettőt nyert meg. Ennek megfelelően a papírforma azt diktálja, hogy ma könnyed United győzelmet láthatunk, ám a hazaiakon nagy a nyomás, hiszen a hétvégi City botlás miatt három ponttal is elhúzhatnak a tabellán, ezt a helyzetet pedig kötelező kihasználnia a Vörös Ördögöknek. A kialakult helyzetről Sir Alex Ferguson így vélekedett: „ Jó helyen vagyunk, jó időben, ám a legfontosabb, hogy a megfelelő játékosokkal. A fej-fej melletti csatában ez az ideális idő arra, hogy elhúzzunk vetélytársunktól, és mi vezessük a tabellát nyolc mérkőzéssel a bajnokság vége előtt.”

A Manchester United ismét Nani és Owen nélkül kényszerül kiállni, ám Cleverley és Jones csütörtökön már pályára lépett a tartalékoknál, ennek megfelelően mindkét játékosra számíthat Ferguson mester. Martin Jolnak ezzel szemben nincsenek friss sérültjei, viszont Orlando Sa, Steve Sidwell és Zdenek Grygera továbbra sem bevethető.

A mai lesz a két együttes 77. mérkőzése, amelyből eddig 44-et a United nyert, 14-et a Fulham, míg 18 alkalommal döntetlent játszottak a csapatok. A manchesteriek az utolsó nyolc mérkőzésüket kivétel nélkül megnyerték a Fulham ellen hazai környezetben, így minden adott Alex Ferguson együttesének a győzelemhez.

Premier League
30. forduló
  Szombat:  
13:45 Chelsea-Tottenham 0-0
16:00 Arsenal-Aston Villa 3-0 (2-0)
16:00 Bolton-Blackburn 2-1 (2-0)
16:00 Liverpool-Wigan 1-2 (0-1)
16:00 Norwich-Wolverhampton 2-1 (2-1)
16:00 Sunderland-QPR 3-1 (1-0)
16:00 Swansea-Everton 0-2 (0-0)
18:30 Stoke-Manchester City 1-1 (0-0)
  Vasárnap:  
17:00 West Brom-Newcastle 1-3 (0-3)
  Hétfő  
21:00 Manchester United-Fulham TV: DigiSport