Serie A

Egy új Intert építünk, eredménykényszer nélkül - Moratti

Az Internazionale elnöke, Massimo Moratti kijelentette, hogy a csapatot új alapokra kell helyezni, a újjáépítésnek a rövid távú célokat is beáldozzák.

Az elnök megtartaná a régiek egy részét, és új igazolásokkal frissítene.

A kék-feketék kedden kiestek a Bajnokok Ligájából, a Serie A-ban csupán a hetedik helyen állnak, az Olasz Kupában már korábban elvéreztek. Az első csapat keretében 14-en is 30 év felettiek, a kulcsjátékosok közül Júlio César 32, Javier Zanetti 38, Lúcio és Samuel 33, Diego Milito 32 esztendős. A két éve még Bajnokok Ligáját, olasz bajnokságot és kupát nyert csapat mára már csak halvány árnyéka önmagának, ezzel tisztában van Moratti is, az elnök nem akarja tovább halogatni a vérfrissítést.

"Most nem a közeli jövőre kell gondolnunk, hanem egy ütőképes, fiatal csapatot felépítenünk. Nem lenne bölcs dolog úgy hozzáfogni a munkához, hogy azonnal nagy sikereket akarunk elérni" - fogalmazott Moratti az Inter honlapján, majd a tervekről is beszélt. "Szükségünk van néhány frissességet hozó játékosra, de a tapasztalt régiekre is. Sokan maradnak, és lesz néhány új igazolásunk."

Ezek után kérdés, hogy a generációváltást ki fogja levezényelni. Claudio Ranierinek a szezon végén minden bizonnyal megköszönik munkáját, az utóbbi napokban André Villas-Boas érkezéséről cikkeznek, de a fiatal portugál hasonló feladatba bukott bele a Chelsea-nél.