Serie A

A Novara az őszi bravúr után a San Siróban is legyőzte az Intert

Az újonc Novara a szezonban másodszor is legyőzte az Internazionalét: az őszi, hazai siker (3-1) után az olasz labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának vasárnapi játéknapján Andrea Caracciolo góljával diadalmaskodott Milánóban. A Novarának ez volt az első idegenbeli győzelme a mostani szezonban.

Az újonc Novara a szezonban másodszor is legyőzte az Internazionalét

Wesley Sneijder visszatért az Internazionale kezdőjébe, de a holland középpályással együtt sem javult érdemben az összesen négy, a bajnokságban három meccse veretlen kék-feketék játéka.

Az első negyedórában mezőnyfölényben játszott az Inter, de ennek különösebb eredménye nem volt. A kilencedik percben Sneijder lövésénél kellett védenie Ujkaninak. A félidő közepén a Novara kezdeményezett többet, majd a félidő hajrájában jogosan követeltek büntetőt a hazaiak, García akasztotta meg Andrea Polit, de Carmine Russo kifelé intett.

Claudio Ranieri a második felvonásra Álverez helyére Giampaolo Pazzinit küldte a pályára, de az 56. percben a kontrákra berendezkedő Novara szerzett vezetést, szépségdíjas góllal: egy kontra végén Jeda hajszálpontot keresztlabdája után Caracciolo 22 méterről a jobb sarokba tekert, César nem érte el (0-1).

A gól után betömörültek a vendégek, Raniero Forlánt is beküldte, de a hazai játékosok céltalanul lövöldöztek Samir Ujkani kapujára, de ezen a napon semmi sem jött össze nekik, pedig Radovanovics második sárgája miatt az utolsó tíz percben emberelőnyben futballoztak. A végére felforrósodott a hangulat, a 88. percben Sneijder 17-ről ugyan rúgott egy bődületes kapufát, de kifelé pattant a labda, majd az utolsó pillanatokban Ujkani védett nagyott Pazzini közeli lövésénél.

A forduló előtt 23 pont volt a különbség a két csapat között, ez most hárommal csökkent, a sereghajtó az őszi siker (3-1) után a San Siróban is legyőzte az Intert.

Folytatódott a Genoa hullámvasútra hajazó formája, az otthon jól teljesítő piros-kékek ezúttal Szicíliában kaptak méretes zalkót, 4-0-ra nyert a Catania. Idegenben zsinórban negyedszer kapott ki Vincenzo Montella együttese,a Catania öt kör óta tartó nyeretlenségét szakította meg.

Az Atalanta-Lecce kiesési rangadón nem született gól, a vendégek nem tudtak elmozdulni a kiesőzónából.

Serie A, 23. forduló:
Atalanta-Lecce 0-0
 
Catania-Genoa 4-0 (1-0)
Gólszerző: Lodi (8. - tizenegyesből), Barrientos (49., 52.), Bergessio (62.)
 
Internazionale-Novara 0-1 (0-0)
Gólszerző: Caracciolo (56.)
Kiállítva: Radovanovics (80.)
 
Parma-Fiorentina - elhalasztva
Bologna-Juventus - elhalasztva
 
Szombaton játszották:
Cagliari-Palermo 2-1 (0-0)
gól: Mauricio Pinilla (56.), Daniele Dessena (81.), valamint Abel Hernandez (83., 11-esből)
 
Udinese-AC Milan 1-2 (1-0)
g: Di Natale (19.), illetve Maxi Lopez (77.), El Shaarawy (85.)
 
Csütörtökön játszották:
Lazio-Cesena 3-2 (0-2)
gól: Hernanes (53.), Lulic (60.), Kozak (63.), illetve Mutu (14.), Iaquinta (35.- 11-esből)
Kiállítva: Konko (33., Lazio)
 
Hétfő:
Napoli-Chievo 20:45
Siena-AS Roma 20:45