Vízilabda BL

Egerben nyert a Szeged - a Vasas kikapott Belgrádban

  • MTI/VNA

Kikapott Belgrádban a Vasas, az Eger pedig odahaza szenvedett vereséget a Szegedtől.

A Szeged 10-9-re győzött az Eger otthonában, a vállműtéte után még a partról szemlélődő Nagy Viktor nélkül felálló Vasas ugyanakkor 9-5-ös vereséget szenvedett a szerb Partizan Beograd vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája C-csoportjának ötödik fordulójában. A magyar rangadón végig rendkívül szoros mérkőzést láthatott az egri közönség, végül nyolc másodperccel a vége előtt a 26 esztendős Somogyi Balázs gólja a vendégek győzelmét eredményezte. A kvartett zárófordulója előtt ezzel eldőlt, hogy a magyar bajnok Eger már biztosan nem juthat tovább.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája C-csoport,
eredmények
Eger - Szeged Beton VE 9–10 (4–3, 1–2, 2–3, 2–2)
Partizan Beograd (szerb)–Teva-Vasas-Uniqa 9–5 (2–0, 2–1, 1–1, 4–3)

 

 

 

 

 

A Belgrádba a négyes éllovasaként érkezett angyalföldi gárda rosszul kezdte a meccset, mert kínálkozó helyzeteivel, köztük emberelőnyös lehetőségeivel nem élt, a hazaiak viszont igen, s az első szünetig kétgólos előnyre tettek szert (2-0). A folytatásban gyorsan szépített a Vasas a megúszásból eredményes Katonás Gergő révén, ám a szerbek ezt hamar "megtorolták", mert újabb két találattal 4-1-re elhúztak. A harmadik nyolc perc nagyobbik fele úgy pergett le, hogy érintetlenek maradtak a kapuk, mígnem büntetőből a Partizan tudta növelni előnyét (5-1).

Válaszul - élve az emberelőny kínálta eséllyel - Steinmetz Ádám talált be centerből (5-2). A befejező játékrész azonban hazai góllal indult (6-2), s innen - jóllehet Vámos Márton, majd még a duplázó Katonás, és Kiss Gergely is bevette a belgrádiak kapuját (7-5) - a remek hajrá ellenére már nem volt visszaút az angyalföldi együttes számára. A hajrában tudniillik szerb gól is született, méghozzá kettő, így sima szerb győzelem lett a vége (9-5).

A C-csoport állása az 5. forduló után
1. SZEGED-BETON VE 5 3 1 1 46–44 +2 10
2. TEVA-VASAS-UNIQA 5 2 2 1 47–45 +2 8
3. Partizan Beograd (szerb) 5 2 1 2 44–42 +2 7
4. EGER 5 1 4 35–41 –6 3

 

 

 

 

 

 

Idegenbeli győzelmével a Szeged a csoport élére ugrott, így nagyon közel került a legjobb nyolc közé jutáshoz, a Vasasnak ugyanakkor még nagy harcot kell vívnia majd a belgrádiak ellen. A C-csoport záró fordulójában február végén a Szeged a szerbeket fogadja, a továbbjutásért hajtó Vasas pedig a már kiesett Egert látja vendégül.

A befejező forduló párosításai
és tervezett időpontjai
február 25.: Vasas-Eger, Komjádi uszoda 19:30
február 26.: Szeged-Partizan 16.00