Rövidpályás gyorskorcsolya Vk

Heidum tizedik 500 méteren Moszkvában

  • MTI

Heidum Bernadett a 10. helyen végzett 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók moszkvai Világkupájának vasárnapi, utolsó versenynapján.

Az előző hétvégén, a csehországi Európa-bajnokságon 1000 méteren ezüstérmes, a váltóval bronzot nyert, összetettben negyedikként zárt Heidum – a Vk hivatalos honlapja szerint – a reményfutamokból jutott be az 500-as negyeddöntőbe, ott azonban hajszállal lemaradt a továbblépésről, de a C döntőben így is elindulhatott. Ott aztán másodikként végzett, így szerezte meg összetettben a 10. helyet. Ugyanezen a távon Keszler Andrea 19., Lajtos Szandra 21. lett a 35 korcsolyázót számláló mezőnyben.     

1500-on nem termett sok babér a magyaroknak, a nőknél Dénes Veronika, Kónya Zsófia és Tóth Patrícia, a férfiaknál Varnyú Alex, Burján Csaba és Lóth Dávid Manó is a mezőny hátsó részében végzett. A magyar férfiak közül 500-on Oláh Bence volt a legjobb, ő 26. lett, míg Béres Bence a 27. pozícióban zárt.

A moszkvai Világkupa vasárnap délután a váltók döntőivel zárul, a magyar női és férfi staféta ezekben nem lesz érdekelt, miután búcsúra kényszerült már a pénteki selejtezők nyomán.