Serie A

A Lecce megszakította az Inter nagy sorozatát, a Bologna pontot szerzett Rómában

A Lecce hazai környezetben 1-0-ra legyőzte az Internazionale együttesét az olasz labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának vasárnapi játéknapján. Claudio Ranieri tanítványai ezt megelőzően sorozatban öt bajnokit nyertek meg. A Napoli megégett Genovában, a Bologna vezetett a Roma otthonában, de Tottiék pontot mentettek.

A Lecce-Internazionale mérkőzésen az első félidőben a bajnokságban zsinórban hét meccse százszázalékos kék-feketék domináltak, de nem tudtak élni helyzeteikkel. A 11. percben Benassi kapus Militóhoz passzolt, de az argentin csatár éles szögből nem találta el a kaput, a 30. percben Samuel fejesét elképesztő bravúrral hárította Benassi, majd Pazzini sem tudta becsapni a portást. A Lecce a 19. percben veszélyeztette Júlio César kapuját, Murielt már nem először nem tudta tartani Maicon, de a brazil jó ütemben mozdult ki kapujából. A 40. percben óriási védelmi hibát kihasználva a semmiből vezetett a hazai csapat, Samuel és Lúcio között Giacomazzi teljesen üresen helyezett 12 méterről a hálóba (1-0).

A szünetben Claudia Ranieri lekapta Wesley Sneijdert és Álvarezt küldte helyére, a folytatásban a Lecce beállt védekezni és őrizni az előnyt, a kontrákra építve, az Inter támadott, de csak két érvénytelen lesgólt szerzett. Az utolsó percben Benassi Pazzini fejesénél, majd az ellentámadásnál César Di Michele lövésénél védett hatalmasat. A forduló előtt utolsó előtti Lecce megszakította a milánóiak december 10. óta tartó győzelmi sorozatát a Serie A-ban, és rendkívül értékes három pontot szerzett.

A Lecce hazai környezetben 1-0-ra legyőzte az Internazionale együttesét az olasz labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának vasárnapi játéknapján. Claudio Ranieri tanítványai ezt megelőzően sorozatban öt bajnokit nyertek meg.

A Roma-Bologna találkozón eseménytelenül telt el az első félidő, a hazaiak részéről Taddei jelentkezett a 6. percben lövéssel, a hajrában Raggi a kapu torkában találta el rosszul a labdát. A második felvonás elején Borini kapáslövése kerülte el a jobb alsót, az 56. percben Marco Di Vaio ijesztett rá a Farkasokra, a veterán csatár balról, 8 méterről gurított a hosszú sarokba (0-1). Pár perc múlva Pjanic egyenlített, 25 méteres szabadrúgást a jobb felsőbe tekert (1-1).  A 66. percben Fábio Simplício a meccslabdát szórakozta el. A Bologna zsinórban sorozatban harmadszor ikszelt, de ezzel együtt is értékes pontot szerzett a Roma otthonában, a Farkasok a bajnokságban öt győztes meccs után botlottak.

A Napoli már az első félidő derekán kétgólos hátrányba került a Genoa otthonában. A folytatásra Walter Mazzari beküldte a nem teljesen egészséges Edinson Cavanit, és a Hamsík-Lavezzi-Cavani trió állandó veszélyt jelentett Sebastien Frey kapujára, de szlovák két ziccert is elhibázott. A 70. percben már-már lefutottnak tűnt a meccs Rodrigo Palacio második találatával, de Cavani és Lavezzi egy perc alatt visszahozta a déliek reményeit. A hátralévő szűk tíz percet végigtámadta a vendégcsapat, de a Genoa kihúzta a végéig. Pasquale Marino csapata a múlt heti, Palermo elleni zakó (3-5) után két vállra fektette a BL-ben nyolcaddöntős, de a Serie A-ban szenvedő Napolit.

A Palermo a Genoa elleni múlt heti siker után a Novarát is legyőzte (2-0), az újonc kiscsapat már december 5. óta nyeretlen, a dobogóra igyekvő Lazio Hernanes góljával vezetett a 88. percig Veronában, amikor Mirsolav Klose egy perc alatt háromra hizlalta a Sasok előnyét. Edy Reja együttese helyet cserélt az Interrel és a negyedik.

Serie A, 20. forduló:
AS Roma-Bologna 1-1 (0-0)
Gólszerző: Di Vaio (56.)
 
Cesena-Atalanta 0-1 (0-0)
Gólszerző: M. Rossi (76. - öngól)
Kiállítva: Denis (79. - Atalanta)
 
Genoa-Napoli 3-2 (2-0)
Gólszerző: Palacio (31., 70.), Gilardino (36.), illetve Cavani (81.), Lavezzi (82.)
 
Lecce-Internazionale 1-0 (1-0)
Gólszerző: Giacomazzi (40.)
 
Palermo-Novara 2-0 (1-0)
Gólszerző: Budan (41., 73.)
 
Chievo-Lazio 0-3 (0-1)
Gólszerző: Hernanes (21.), Klose (88., 89.)
 
Később:
AC Milan-Cagliari 20:45
 
Korábban:
Fiorentina-Siena 2-1 (1-0)
gól: Jovetic (4.), Natali (63.), illetve Calaio (89., 11-esből)
 
Szombaton játszották:
Juventus-Udinese 2-1 (1-0)
g: Matri (42., 62.), illetve Floro Flores (56.)
 
Catania-Parma 1-1 (1-1)
g: Bergessio (33.), illetve Modesto (43.)