NBA

Jól vizsgázott a nyitány az amerikai televíziókban

  • VNA

Az amerikai kosárlabda szurkolók jól vizsgáztak az NBA vasárnap esti nyitányán, ahol kiemelkedő nézettséget hoztak az első találkozók.

Az NBA 2011/12-es évadjának nyitányán összesen öt találkozót rendeztek vasárnap. A Chicago Bulls - Los Angeles Lakers találkozót az ABC-n összesen 6,5 millión nézték, ami a csatorna eddigi NBA alapszakasz találkozóit figyelembe véve a harmadik legnagyobb nézettséget hozta. Ennél több nézőt csak a tavalyi szezonban rendezett Heat-Lakers (7,3 millió) és egy 2004-es szintén Miami Heat - Los Angeles Lakers párharc (7,9) hozott a csatornának.

A Chris Paul bemutatkozását hozó első Los Angeles Clippers találkozót 2,3 millióan nézték az Egyesült Államokban, amely a mérkőzést közvetítő ESPN csatorna eddigi legjobb karácsonyi nézettségét hozta NBA-meccseket tekintve. Az Orlando-Oklahoma meccs is közel kétmillió nézőt hozott az ESPN-nek, így nyugodtan elmondhatjuk, hogy az amerikai drukkerek az őszi - a bérvita miatt meglehetősen hosszúra nyúlt - lockout után kiéhezve várták a liga rajtját.

Az előző bajnokság döntőjének visszavágójaként rendezett Dallas Mavericks - Miami Heat mérkőzést 5,6 millióan látták, míg a TNT csatorna a Boston Celtics - New York Knicks találkozó (4,1 millió) nézettsége miatt sem panaszkodhatott különösebben.