Sportfogadás

A forduló mérkőzése: miért fog nyerni a Schalke a Werder Bremen ellen?

  • Barcsai Róbert

A Budesliga 17. fordulójának legnagyobb presztízzsel bíró mérkőzésén a kiváló formában futballozó Schalke 04 várhatóan telt ház előtt fogadja a Werder Bremen együttesét. Lássuk, mit tartogathat az összecsapás a sportfogadók számára.

ElőzményekA Királykékek csütörtökön Izraelbe látogattak számukra tét nélkülinek Európa Liga-összecsapásra. Mivel a Schalke már biztos csoportelsőnek mondhatta magát, így nagyrészt cserékkel állt ki a Maccabi Haifa ellen, ennek ellenére magabiztos, 3-0-s idegenbeli sikert ünnepelhetett. A gelsenkircheni együttes nem csak a nemzetközi porondon menetel, hanem a hazai bajnokságban is. Az elmúlt hét mérkőzésen a megszerezhető 21 pontból 16-ot begyűjtött, amivel a Bundesliga egyik legjobb formájában lévő alakulatának mondhatja magát.

A Bremen nem érdekelt a nemzetközi porondon, ráadásul a hazai kupa küzdelmeitől is korán búcsúztak, így Tomas Schaaf együttese a bajnokságra összpontosíthat. A brémaiak a pontvadászatban az utóbbi öt mérkőzésből hármat megnyertek, mindháromszor saját közönségük előtt (a Köln, a Stuttgart és a Wolfsburg ellen). A Bremen két vereségét idegenben, a Bayern és a Mönchengladbach ellen szenvedte el.

Mit súgnak az oddsok?A nyitó oddsok irodától függően, nagyjából így néztek ki: A Schalke győzelmére 2.1-es szorzón, a döntetlenre 3.4-es, míg a vendégek győzelmére 3.35-ös oddson lehetett fogadni. Kiválasztottam egy, az én szememben mérvadó fogadóirodát, és megvizsgáltam évekre visszamenőleg a Bundesliga azon mérkőzéseit, ahol a jelenlegi oddshármas a maival egyforma, vagy maximum öt százados eltérést mutat. Összességében négy ilyen mérkőzés található az elmúlt három idény során, az említett összecsapásokon két hazai győzelem és két döntetlen született. Természetesen ez csak egy apró adalék, de mindenképpen érdemes lehet figyelembe venni, hiszen ezen a négy mérkőzésen szinte minden szorzó a maihoz hasonló volt, ami azt jelenti, hogy az erőviszonyok szinte teljesen hasonlítottak a Schalke-Werder Bremen összecsapáséhoz.

Az esélyek természetesen változtak, a Schalke oddsa már mindenhol legalább 5 századdal csökkent a kezdeti nyereményszorzóhoz képest.

Várható kezdőcsapatok, sérültekA Schalkéban hosszabb ideje sérüléssel küzd Ralf Fahrmann (K), Tim Hoogland (V), Peter Kluge (KP), Jefferson Farfan (CS), legutóbb pedig Jan Moravek (KP) dőlt ki.

Huub Stevens az előző mérkőzéshez képest komolyabb változtatás nélkül, ugyanazt a kezdőcsapatot küldheti pályára.

A Bremen együttesénél is sok a hiányzó, nem léphet pályára Sokratis Papasztatopulosz (V), Aaron Hunt (KP), Mehmet Ekici (KP), továbbá a szezon elejétől sérüléssel bajlódik Mikael Silvestre (V), Sebastian Boenisch (V) és Tim Borowski (KP).

Thomas Schaafnak változtatnia kell a védelem felállásán, Sokratis helyét vélhetően Ignjovski veszi át a jobbhátvéd posztján.

Egymás elleni mérleg:
Az elmúlt két évben négy alkalommal találkozott a két együttes, két Schalke-siker mellett egy-egy döntetlen és Bremen-győzelem született.
2009/2010:
Bremen-Schalke 0-2
Schalke-Bremen 0-2
2010/2011:
Schalke-Bremen 4-0
Bremen-Schalke 1-1

 

Analízis

A Schalke hazai pályán remek mutatóval rendelkezik, eddig nyolc mérkőzéséből hatot megnyert, és csak kettőt veszített el. A Bremen ezzel szemben idegenben gyengének mondható, nyolc mérkőzéséből csupán kettőt tudott megnyerni, emellett kétszer osztozkodott a pontokon a házigazdával, míg négy alkalommal vereséggel térhetett haza.

Fontosnak tartom még kiemelni, hogy Thomas Schaaf együttese a szezon során minden olyan csapattól kikapott, amely komolyabb játékerőt vagy aktuálisan kiemelkedő formát mutatott. A második fordulóban idegenben a Leverkusentől 2-0-ra kaptak ki, majd a 11. fordulóban hazai pályán a Dortmund verte őket szintén 2-0-ra. A brémaiak legutolsó két vereségét szintén jó formában lévő csapatok ellen szenvedte el: a ’Gladbach vendégeként ötöt kaptak, míg a Bayern 4-1 arányban intézte el őket.
További érdekesség: a hazai gárda az elmúlt három szezonban 15 mérkőzést játszott decemberben, ezek közül 13-at megnyert, egy döntetlen és egy vereség mellett. Erre az adatra sokan elsőre legyinthetnek, azonban nem árt tudni, hogy a decemberi időjáráshoz nem minden csapat tud alkalmazkodni. A vendégek ide vonatkozó mérlege 6-2-6.

A Bremen védelme rendkívül gyenge, ezt valószínűleg a Raúl-Huntelaar duó kegyetlenül ki fogja használni

Hathárom-tipp: Schalke-győzelem

Az őszi szezon utolsó mérkőzésére várhatóan mindkét csapat felszívja magát, azonban a Bréma szenvedése a jó formában lévő csapatokkal szemben folytatódni fog. A Bremen védelme rendkívül gyenge, ezt valószínűleg a Raúl-Huntelaar duó kegyetlenül ki fogja használni. Azoknak az olvasóknak, akik tartanak egy esetleges döntetlentől, ajánlom a Schalke -0.25-ös ázsiai hendikepet. A két odds között csupán két tized a különbség, azonban fontos megjegyezni, hogy ázsiai hendikepes fogadásnál döntetlen esetén visszakapjuk a feltett tét felét, abban az esetben pedig ha a Schalke nyer, irodától függően nagyjából 1.8 körüli nyereményszorzót kapunk.