Haladás

A szurkolók által árulónak tartott Horváth már megbánta tettét

Továbbra sem csillapodnak a kedélyek a szombathelyi Horváth András körül, pedig immáron hónapok teltek el azóta, hogy a nyáron ismét szülővárosa csapatába igazolt. A Haladás drukkereken azonban nem fog ki az idő, a zöld-fehér szimpatizánsok nem felejtik el, hogy Horváth annak idején az ősi rivális Zalaegerszeget választotta.

"Amikor a ZTE-t választottam a Haladás helyett, hibáztam. Nem is kicsit, ma már biztosan nem ezt a döntést hoznám. Talán nem én vagyok az egyetlen, aki rossz döntést hozott az életében. Nehéz helyzetben is vagyok most miatta, de az időt nem lehet visszaforgatni" - nyilatkozta a haladasfc.nyugat.hu-nak a 31 éves középpályás. Horváth szombathelyi születésűként fiatal korától kezdve a Haladásban futballozott, majd 2002-ben eligazolt a Sopron csapatához. A Hűség Városából az olasz harmadosztályban szereplő Gallipoli Calcio együtteséhez szerződött, majd mikor 2008-ban hazatért, a Zalaegerszeg ajánlatát fogadta el a Haladásé helyett. A sors úgy hozta, hogy három év játék után a nyáron újra hazatért a kétszeres magyar válogatott labdarúgó, akinek érkezését azonban nem mindenki fogadta kitörő örömmel a Rohonci úton

"A rólam írt dal szövege is itt van a fülemben, aminek dallamát néha csak úgy szöveg nélkül is hallom a lelátóról. Legutóbb Diósgyőrben utazott valaki azért, hogy egy meccsen keresztül szidjon, ráadásul egy percet sem játszottam. Az illető, aki kiabált, annyira fiatal volt, hogy szerintem még azt sem nagyon tudta, mi az a foci, amikor én 2002 előtt a Haladásban játszottam."  A csapatkapitány Halmosi Péter által több alkalommal is védelembe vett Horváth András helyzete nem normalizálódott tehát az őszi szezonban, ennek ellenére a játékos bízik benne, hogy előbb-utóbb kizárólag a játékra tud majd koncentrálni.

"Én mindent megteszek azért, hogy normalizálódjon a helyzet. Remélem, normális mederbe kerülnek a dolgok. Bocsánatot kértem, és reménykedem."