NB I

Kikapott az ETO és a Zete, a Vasas megint megúszta kapott gól nélkül

  • Fotó: fcvasas.com

Az OPT Bank Liga 14. fordulójának szombati mérkőzésén továbbra is nyeretlen maradt a Pakson alulmaradó Zalaegerszeg, elszenvedte idei második vereségét a Győr, míg Kaposváron ismét megúszta kapott gól nélkül a Vasas.

Paks - Zalaegerszeg 4-2A bajnokság két legtöbb gólt kapó csapatának mérkőzésén a hazai pálya előnyét érvényesítve a tavalyi ezüstérmes Paks 4-2-ra legyőzte a sereghajtó Zalaegerszeg csapatát. A hazaiak az első félidőben Barta László révén szereztek vezetést, majd a fordulás után Szatmári Lóránd duplázta meg az előnyt. Prukner László együttese azonban nem adta fel és öt perc alatt kiegyenlített: Máté Péter előbb az 53. majd az 58. percben is betalált. A 71. percben Magasföldi újra a hazaiakat juttatta vezetéshez, majd a 81. percben Kiss Tamás is gólt szerzett.

Pécs - Győr 3-1Az újonc otthonában legutóbb a listavezető Debrecen távozott egy döntetlennel, ezúttal a második helyezett Győr vizitált a Mecsekalján. A baranyaiak Bajzát Péter révén a 22. percben bevették Sztevanovics kapuját, majd a fordulás után Regedei is betalált, így nagy bajba került Csertői Aurél alakulata. Az észt Ahjupera az 55. percben visszahozta a győri reményeket, de a hajrában mégis újra a hazaiak örülhettek. Az ETO második vereségét könyvelhette el a szezonban, de második helyét ettől még magabiztosan őrzi.

Kaposvár - Vasas 0-0 Mióta Marijan Vlak átvette az angyalföldieket, azóta bizony nem egyszerű gólt szerezni a piros-kékek ellen. Nem sikerült ez a Kaposvár csapatának sem, a két csapat egy felejthető találkozón gólnélküli döntetlenen van túl.  A közepes iramú első félidőben a kaposváriak birtokolták többet a labdát és a legnagyobb helyzetet is ők hagyták ki. A második játékrészre mindkét csapat felpörgött, a második győzelmükért hajtó somogyiak ekkor már a helyzetek kialakításában is jeleskedtek, de a fővárosiak védelme jól állta a rohamokat. A látottak alapján a Kaposvár közelebb állt a sikerhez, de ezúttal is meg kellett elégednie - az őszi szezonban immár kilencedik alkalommal - a döntetlennel.

OTP Bank Liga
14. forduló
Kaposvár - Vasas 0-0
Pécsi MFC-Győri ETO FC 3-1 (1-0)
gól: Bajzát (22.), Regedei (48.), Gyánó (90.), illetve Ahjupera (56.)
MVM-Paks - Zalaegerszeg 4-2 (1-0)
gól: Barta (33.) Szatmári (48.) Magasföldi (71.) Kiss T (81.) ill. Máté P. (53. 58)