Női válogatott

Négy góllal nyertek Pádárék Bulgária ellen

Címkék:

Női válogatottunk magabiztos győzelmet aratva szerezte meg első pontjait az Európa-bajnoki selejtező csoportban.

Az Izland elleni peches vereség után Kiss László szövetségi edző együttese a szintén pont nélkül álló bolgár válogatott otthonában lépett pályára. A mérkőzés végig egyoldalú volt, amit a staitsztikák is alátámasztanak: a mieinknek 11 kapura tartó lövésük volt a 90 perc alatt, a hazaiaknak egy sem.

Az mlsz.hu szerint az első gólt a 24. percben szereztük, ekkor a Pádár Anita ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Vágó Fanny váltotta gólra. Vágó a 33. percben akciógólt is szerzett, három perccel később pedig Sipos Réka volt eredményes, így háromgólos magyar előnnyel ért véget a félidő. A második játékrészben a 71. percben Sipos egy látványos, 20 méteres emeléssel állította be a 0-4-es végeredményt.

"Rendkívül magabiztos győzelmet arattunk, még akkor is, ha kicsit jobban izgultunk, mint kellett volna - mondta Kiss László, a csapat edzője. - Tőlünk ezúttal többen is jól teljesítettek, s miközben a bolgároknak egyetlen helyzetük sem volt, mi több lehetőséget kihasználatlanul hagytunk. Végre megvannak az első pontjaink, óriási szüksége volt a csapatnak erre a győzelemre. Ha így folytatjuk, a jelenleginél jobb helyen is zárhatjuk a selejtezőt."