Magyar foci

Októberben dönthet az UEFA a Győri ETO hároméves kizárása ügyében

  • MTI

Októberben dönthet az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) illetékes testülete a Győri ETO fellebbezéséről, amelyet a nemzetközi kupákból való hároméves kizárása miatt nyújtott be a klub.

Klement Tibor ügyvezető a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, nemrég Genfben beszélt az ügy felelősével, aki a fellebbviteli elbírálást a következő hónapra ígérte. Hozzátette, ha másodfokon számukra elfogadhatatlan döntés születne, tehát az eltiltás érvényben maradna, akkor a lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulnak, amelynek végső ítéletét meg kell hoznia a tavaszi bajnoki idény végéig.

A Győrt azért büntette meg júniusban az UEFA fegyelmi bizottsága, mert megállapítása szerint az észt Jarmo Ahjupera átigazolásával összefüggésben a 2009. december 31-én lejárt tartozását nem egyenlítette ki. A Győr a hároméves, de csak egy alkalomra szóló eltiltás mellett 50 000 eurós pénzbírságot is kapott. A győriek ugyanakkor úgy vélekednek, a magyar számviteli törvény alapján helyesen jártak el, mert addig nem fizethettek, amíg a játékos eredeti klubja nem állított ki számlát az összegről. Az ügyben a magyar szövetség (MLSZ) is érintett, mert az UEFA-döntés értelmében nem tartatta be a szervezet licencelőírásait, ezért 100 000 euróra büntette az MLSZ-t, azonban az összeg felének befizetését két évre felfüggesztette.