Atlétika

Powell rajthoz áll Zürichben

A tegui atlétikai világbajnokságot kihagyta Asafa Powell sérülés miatt, de a csütörtökön sorra kerülő zürichi Gyémánt Liga-versenyen, a sorozat elő nagydöntőjében ott lesz a 100 méteres síkfutás korábbi világcsúcstartója.

Asafa Powell a Gyémánt Ligában vigasztalódhat a kihagyott vb miattA 14 állomásból álló Gyémánt Liga-sorozat a végéhez érkezett, csütörtökön Zürichben, majd 16-án Brüsszelben rendezik meg a finálét, és hirdetnek győztest minden versenyszámban. A döntőkben dupla pontot szerez a számonkénti első három helyezett.

Zürichben rendkívül rangos mezőny gyűlt össze, a 100 méter sokszorosan koronázott királyán, Usain Bolton kívül gyakorlatilag mindenki, aki számít, rajthoz áll, 19 tegui arany-,18 ezüst- és 15 bronzérmes lesz ott a mezőnyben. Így Asafa Powell is, aki ágyéksérülése miatt kénytelen volt kihagyni a tegui világbajnokságot. A 28 éves jamaicai vágtázó vezet összesítésben 100 méteren, így jó eséllyel 40 ezer dollár készpénzzel és a valódi gyémánttal ékesített trófeával zárja felemás szezonját.