Atlétikai vb

Harting megvédte a címét férfi diszkoszvetésben

  • Vásárhelyi Tamás

A térdsérüléssel küzdő Robert Harting sikerét hozta a férfi diszkoszvetés döntője, ahol sajnos magyar versenyzők nélkül rendezték a legjobbak küzdelmeit.

A férfi diszkoszvetés döntőjét is kedden rendezték a tegui világbajnokságon, ahol magyar sikereket is várhattunk előzetesen, ám Fazekas Róbert és Kővágó Zoltán is elvérzett a hétfői selejtezőben, így nélkülük kezdődött meg a finálé. A legutóbbi világbajnokságon ezüstérmet szerző lengyel Piotr Malachowski számára viszont nem indult jól a döntő, aki harmadikra hiába javított 63,37-re, így sem jutott tovább a nyolc közé. A mezőnyt már rögtön az első sorozatban „sokkolta” a németek vb-címvédője, Robert Harting, aki 68,49-el jelezte, hogy a térdsérüléséről szóló hírek ellenére is éremért jött Teguba.

Harting végül a negyedik sorozatban javított is, két centire került idei legjobbjától (68,97), ezzel a dobásával pedig meg is nyerte a világbajnoki címet. Mögötte az észtek olimpiai bajnoka, Gerd Kanter (66,95) végzett a második helyen, míg a selejtezőben remeklő iráni Ehsan Hadidi lett a bronzérmes, aki idei legjobbjával (66,08) lett harmadik. A litvánok kétszeres olimpiai bajnoka, Virgilijus Alekna 64,09-cel ezúttal a hatodik helyet szerezte meg. Harting remek sorozatot teljesített a döntőben, hiszen háromszor is 68 méter fölé került. Most sajnálhatjuk igazán, hogy az idei világranglistát 69,50-el vezető Kővágó Zoltán kiesett a selejtezőben…

Férfi diszkoszvetés - végeredmény
1. Robert Harting (német) 68.97 méter
2. Gerd Kanter (észt) 66.95 méter
3. Eszan Hadadi (iráni) 66.08 méter
4. Märt Israel (észt) 65.20 méter
5. Benn Harradine (ausztrál) 64.77 méter
6. Virgilijus Alekna (litván) 64.09 méter
7. Vikas Godwa (indiai) 64.05 méter
8. Jorge Fernández (kubai) 63.54 méter