Atlétikai vb

Bolt már a 200 méterre összpontosít

  • DA

A világ- és olimpiai bajnok, világcsúcstartó Usain Boltot kiugrás miatt kizárták a tegui világbajnokság 100 méteres síkfutó döntőjében, amit így honfitársa, Yohan Blake nyert. A jamaicai vágtázó csalódott a történtek miatt, de már előretekint, és a 200 méter pénteki selejtezőjére fókuszál.

A jamaicai vágtázó csalódott a történtek miatt, de már előretekint, és a 200 méter pénteki selejtezőjére fókuszál 

"Először is szeretnék gratulálni csapattársamnak, Yohan Blake-nek és a többi érmet nyert sportolónak - olvasható Bolt nyilatkozata a vb hivatalos honlapján. - Természetesen nagyon csalódott vagyok, hogy nem tudtam megvédeni a címem az elrontott rajt miatt. Az elődöntő után azt éreztem, hogy készen állok nagyon jó időt futni a fináléban. Keményen készültem a világbajnokságra, és biztatók voltak az előjelek."

Bolt elrontott rajtja a 100 méter döntőjében

A 25 éves sprinter azt is elmondta, hogy a kudarc után nem lép vissza a 200 méter küzdelmeitől. "Most már nincs értelme tovább rágódni a történteken, tovább kell lépnem. Ki kell használnom az előttem álló néhány napot, és fel kell készülnöm a 200 méter pénteki selejtezőjére. Ezután jön a 4x100-as váltó és a többi verseny a szezon hátralévő részében. Tudom, hogy jó formában vagyok, most csak a 200 méter van a középpontban."

"Szeretném megköszönni mindenkinek a jókívánságokat, minden tőlem telhetőt megteszem, hogy a rajongóim büszkék legyenek rám 200 méteren."

Bolt a félkörös távon is címvédőként és világcsúcstartóként áll rajthoz.