Atlétika

Nem indul a vb-n Pars nagy riválisa

  • MTI
megosztom

A világ idei legjobbjával rendelkező kalapácsvető, Alekszej Zagornyij nem indul az augusztus 27-én rajtoló tegui atlétikai világbajnokságon. Az orosz versenyző az egyetlen, aki idén nagyobbat dobott Pars Krisztiánnál.

Az orosz válogatott kapitánya, Valentyin Maszlakov szerdai bejelentése szerint Zagornyij azért nem tud részt venni a dél-koreai vb-n, mert nem épült fel hátsérüléséből.   

A kalapácsvető az oroszországi Jerinóban június 4-én dobott 81,73 méterrel vezeti az idei ranglistát, de további három legjobb kísérleténél is messzebbre szállt a szer, mint a rangsorban második magyar legnagyobb dobásánál. A tavaly Európa-bajnoki bronzérmes Pars a szekszárdi országos bajnokságon múlt vasárnap elért 80,63 méterrel áll a második helyen a 2011-es listán.   

"Mostanában már nem dobott nagyokat Zagornij, két hete az orosz bajnokságon is csak ötödik lett - mondta a hírre reagálva Pars az MTI-nek. - Láttam versenyezni, úgy dob, mint Zrínyi, megpörgeti, aztán kirohan a körből. Lehet, hogy ezt Oroszországban elnézik és bemérik érvényesnek, így születhettek a 80 fölötti eredmények."  

Pars hozzátette, a hétvégén Tapolcán indul egy tesztversenyen, majd jövő pénteken utazik el Teguba, a vb-re.

megosztom