Női labdarúgó-vb

Német bíró fújja a döntőt

  • VNA

Lesz német szereplője a női labdarúgás világbajnoki döntőjének, igaz nem úgy, ahogy a hazai rendezésű torna szervezői remélték.

Utólag talán egyetlen német ember örül a német női válogatott negyeddöntős kiesésének. Silvia Neid együttesének korai búcsúja ugyanis megnyitotta az utat a legismertebb német női labdarúgó játékvezető, Bibiana Steinhaus számára a finálé felé. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) pénteki döntése értelmében a 32 esztendős hannoveri rendőrnő kezében lesz majd a síp a frankfurti döntőben, aki a csoportmérkőzések során két alkalommal (USA-Észak-Korea, Egyenlítői Guinea- Brazília) is remek teljesítményt nyújtott. A svéd-francia bronzmérkőzés vezetésére a FIFA az amerikai Kari Seitzet jelölte ki.

Japán korábban még elődöntőbe sem jutott a világbajnoki tornán, az Egyesült Államok ugyanakkor már rutinos döntős, hiszen ez lesz a harmadik vb-fináléja. A döntő esélyese az Egyesült Államok, amely korábbi két fináléja alkalmával egyaránt győzött. Az 1991-es első női vb-n Norvégia ellen 2-1-re, majd nyolc évvel később Kína ellen büntetőrúgások után. A hatodik alkalommal kiírt női világbajnokság döntőjét az Eurosport vasárnap este 20.45-től élőben közvetíti.