Atlétika

Az olimpiai bajnok Carolina Klüft nem tér vissza a hétpróbához

A 2004-es olimpiai hétpróbázó bajnoknője, Carolina Klüft kizárta annak a lehetőségét, hogy hétpróbában indulna a londoni olimpián. A svéd atléta távol-és hármasugrásra váltott, Pekingben már ezekben a számokban indult.

Klüft már nem érez magában motivációt a hétpróbára, elégedett az eddigi eredményekkel

Klüftöt pénteken, a stockholmi csapat Európa-bajnokság előtti sajtótájékoztatón faggatták a lehetséges hétpróbás visszatéréséről az újságírók. "Nem, a távolugrásra összepontosítok. Nincs már meg az erőm és a motivációm a hétpróbához - mondta Klüft, aki az olimpiai arany mellett háromszoros világbajnok is. - Véget ért a hétpróbázó karrierem, és nagyon boldog vagyok az elért eredményekkel."

A 28 éves Klüft nemrég bejelentette, hogy a londoni lesz az utolsó olimpiája, azután visszavonul, és edzőként sem tervezi a visszatérést. "Alig várom már a következő évet, megpróbálok minden tőlem telhetőt, remélem, mosolyogva fogom elhagyni a pályát. Azt hiszem, valami teljesen mást fogok csinálni azután, nem hinném, hogy edzőnek vagy tv-kommentátornak állnék. Konkrét terveim még nincsenek, először pihenni, majd tanulni szeretnék."

Klüft távolugrásban a 9., hármasugrásban 12. helyen végzett a pekingi ötkarikás játékokon, a tegui világbajnokságon mindkét számban szeretne indulni, és tervei szerint Londonban tagja lesz a 4x100-as váltónak.