Atlétika

A világ idei legjobbjával nyert rúdugrásban Iszinbajeva riválisa

A brazil Fabiana Murer a világ idei legjobb eredményével, 4.70 méterrel nyerte a női rúdugrást a csütörtökön kezdődött dél-amerikai kontinensbajnokságon.

Fabiana Murer a világ idei legjobbjával nyerte a rúdugrástA 47. Dél-Amerikai bajnokság csütörtökön kezdődött az argentin fővárosban, Buenos Airesben, ez a legrégebbi területi bajnokság a világon. A viadal első napján a brazilok domináltak, a 2010-es fedett pályás világbajnok Murer mellett a pekingi női távolugrás bajnoka, Maurren Maggi is fölényesen győzött, karrierje során hatodszor lett Dél-Amerika legjobbja. Az ezüstérmet honfitársa, Keila Costa szerezte meg.

A férfiaknál a 100 méteres síkfutást a szintén brazil Nílson André (10.35 mp), a 110 gátat Matheus Inocencio nyerte (10.35 mp), a hölgyeknél 100-on Ana Cláudia Silva, 5000 méteren Fabiana Cristine da Silva lett az első, összesen hat aranyat gyűjtöttek be eddig a brazilok.

A házigazdákat a súlylökő Germán Lauro örvendeztette meg aranyérmével (neki ez volt a "Sudamericano"-n a harmadik sikere), és honfitársa, a kalapácsvető Jennifer Dahlgren is első helyen végzett a hölgyeknél, csakúgy, mint a férfi 5000 méteren Javier Carriqueo.