Atlétikai-vb

Elkezdődött a visszaszámlálás

Csütörtökön elkezdődött a visszaszámlálás a dél-koreai Teguban, a 13. atlétikai világbajnokság helyszínén. 100, vagyis egész pontosan már csak 99 nap van hátra a viadal nyitányáig.

Tegu minden idők legjobb világbajnokságára készül

A város csütörtökön egy különleges visszaszámláló ünnepséget tartott. Ennek apropóján Lamine Diack, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöke a következő üzenetet adta ki:

"Ahogy egyre közeledünk a világbajnokság felé, a sportvilág szeme a rendező város és Dél-Korea felé fordul. A világbajnokság a sportrendezvények tekintetében a második legnagyobb a labdarúgó-világkupa után, idén 200 állam 2000 atlétája gyűlik össze. Ebben az évben nincs nagyobb verseny a teguinál. Egy héttel ezelőtt a hetedik elővilágbajnoki gálát rendezték, egy kis ízelítőt kaptunk abból, mit várhatunk a versenytől. Tapasztalataink és a hivatalos vizsgálat is bizonyította a kiváló szervezést, a város készen áll a világ legjobbjaianak fogadására. December óta a tegui stadion rendelkezik a legmodernebb pályaborítással a világon, minden létesítmény vilászínvonalú. Amikor a múlt hónapban Teguba utaztam az IAAF tanácskozására, meglepett az a hatalmas lelkesedés, ami a városban érezhető. Tegu két és fél millió polgára a szívén viseli a világbajnokság sorsát. Biztos vagyok benne, hogy energiával, kemény munkával és lelkesedéssel sikeresen céba érünk, és Tegu, Dél-Korea, és a sport győzedelmeskedni fog."

A 13. atlétikai világbajnokságot augusztus 27. és szeptember 4. között rendezik.