Bajnokok Ligája

Nem félek a Manchester Unitedtől - Manuel Neuer

A Schalke 04 kapusa kijelentette, hogy nem fél a csapat Bajnokok Ligája-elődöntős ellenfelétől, mivel a játékosai közül jó néhánnyal találkozott a dél-afrikai világbajnokság nyolcaddöntőjében, és győztesen hagyta el a pályát. A portást sokáig Edwin van der Sar lehetséges utódjaként emlegették a Vörös Ördögöknél, de nyáron nagy valószínűség szerint a Bayern Münchenbe igazol.

Manuel Neuer, a német labdarúgó-válogatott kapusa a dél-afrikai világbajnokságon

"Mindenkinek, még talán nekünk is meglepő volt az Inter elleni első mérkőzés, főleg úgy, hogy már az első percben gólt kaptunk. Senki sem gondolta, hogy öt gólt rúgunk a San Siróban. Persze a rajongóink bíztak bennünk, de úgy vélem, ők sem hitték, hogy ilyen tettet viszünk végbe" - mondta a 25 éves kapus az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hivatalos oldalának adott interjújában.

"Nem aggódom amiatt, hogy mi vagyunk az esélytelenek a Manchester United ellen. Élvezni fogjuk a játékot, akárcsak az Inter ellen."

"Tiszteletben tartom őket, de nem félek tőlük. Már játszottam például Rooney ellen is, és abból a csatából Németország jött ki győztesen (a 2010-es világbajnokság nyolcaddöntőjében a német válogatott 4-1-re verte Angliát - a szerk.). Remélem, a Manchester United ellen is hasonló lesz a végeredmény."

"Sok jó játékosuk van, Ryan Giggsnek és Edwin van der Sarnak óriási tapasztalata van. Fiatalkoromban nagy rajongója voltam van der Sarnak, de nem lehet csak őt egyedül kiemelni, mert az egész csapatot valódi csillagok alkotják. Bevallom, nagyon tetszik a stílusuk."

A napokban derült ki, hogy a posztján a világ egyik legjobbjának tartott Neuer nem hosszabbítja meg 2013-ben lejáró szerződését a Schalkéval. Bár a Királykékek BL-elődöntősök és a Német Kupában is a fináléba jutottak, de a Bundesligában csak vergődnek, jelenleg a 10. helyen állnak. Nemzetközi kupaindulást csak a Német Kupa vagy a BL megnyerésével vívhatnak ki maguknak. A hálóőrt sokáig a Manchester United új egyeseként emlegették a visszavonuló Edwin van der Sar helyén, de a gyárvárosiak valószínűleg David De Geát szerződtetik az Atlético Madridtól, Neuer pedig minden bizonnyal Németország első számú klubjába, a Bayern Münchenbe igazol.