Német Kupa

Le tudjuk győzni a Bayernt – Felix Magath

A Schalke német vezetőedzője elismeri ellenfelük klasszisát, de emellett bizakodó is, szerinte csapata le tudja győzni a Münchent az esti Német Kupa-elődöntőben.

Felix Magath - Fotó: AFP
A tréner a mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón beszélt korább csapata elleni esélyeikről, a lehetőségeikről. Szerinte nem lehetetlen legyőzni Louis van Gaal együttesét, mivel a bajnokságban már nekik is sikerült.

A sors pont azt a két Bundesliga-csapatot hozta össze, amelyek még mindhárom sorozatban ott vannak. Ez teszi a párharcot kiegyenlítetté. Ez egy jó lehetőség, hogy begyűjtsünk egy trófeát idén, mert a győztes egy másodosztályú csapattal találkozik majd a berlini döntőben” - nyilatkozta Magath.

Mint ismeretes a döntőben a másodosztályú Duisburg lesz az ellenfél, így akármelyik klub jut ma tovább, favoritként várja a május 21-ei kupadöntőt.

Nekünk azért kiemelt fontosságú ez a sorozat, mert ha megnyerjük, kvalifikáljuk magunkat Európába a következő szezonban. Persze a Bayern a favorit. Olyan játékosai vannak, mint Ribéry vagy Robben. Kevés csapatnak van ilyen kiváló szélsői, és akkor Müllerről vagy Gomesről nem is beszéltem. Lehetetlen végig hatástalanítani ezt a négyest, de hátul ők is megzavarhatóak” – tette hozzá a tréner.

A mai nap folyamán az is kiderült, hogy a királykékek holland csatára Klaas-Jan Huntelaar biztosan kihagyja a mérkőzést, mivel a térde megsérült a Schalke edzésén, helyette Mario Gavranovic kaphat lehetőséget Raúl mellett.