Szánkó-vb

Horror bukás árnyékolja be Hüfner harmadik világbajnoki címét

  • VNA

A cesenai olimpiai pályán szombaton elkezdődött a szánkó világbajnokság, ahol a német Tatjana Hüfner harmadszor lett aranyérmes.

A 27 esztendős Tatjana Hüfner már az első futam során is a legjobb időt teljesítette, még annak ellenére is, hogy a torinói olimpiára épült jégcsatornában nagyot hibázott. „A 16-os kanyarba túl korán érkeztem meg, onnantól kezdve pedig elveszítettem a ritmust” - nyilatkozta elégedetlenül az oberwiesenthali Hüfner. A második futam után azonban végül 0,274 századmásodperccel így is megelőzte honfitársnőjét, Natalie Geisenbergert, aki ezzel sorozatban harmadszor lett vb-ezüstérmes. A bronzérem pedig a Calgary-ból származó kanadai Alex Goughé lett, aki a két évvel ezelőtti negyedik helye után most végre felállhatott a dobogóra. Hüfner győzelme nem meglepetés, hiszen toronymagasan vezeti a Világkupát, mostani sikerével pedig 2007 és 2008 után harmadszor lett a világ legjobbja a női szánkósok mezőnyében. Az első hat között négy német versenyző végzett, Anke Wischnewski ötödik és a junior világbajnok Carina Schwab hatodik helye tette teljessé a szakágat évek óta uraló németek totális diadalát.

A két évvel ezelőtt Lake Placidben hatalmas meglepetésre (a németek 11-es világbajnoki győzelmi szériáját megszakítva) világbajnoki címet szerző amerikai Erin Hamlin ezúttal nem tudott jól menni a gyors cesenai pályán és összességében csak a 14. helyen végzett. A verseny krónikájához sajnos hozzátartozik a francia Morgane Bonnefoy bukása is, aki az első futamban veszítette el uralmát szánkója felett. Mivel teste mellett a fejét is beütötte a jégbe, hordágyon kellett elvinni, az első információk alapján nyaki sérülései mellett jobb lábának combcsontja is eltörött. Bonnefoy ugyan nem veszítette el az eszméletét, de orvosi vélemények szerint csak három hét után lesz végleges diagnózis a fejsérülés hatásait illetően.