Hatharom / Blog / Bejegyzések
Barátságos meccsek, készülődés, csend, rend, fegyelem
Amekkora hullámokat kavar néha egy-egy esemény a szerb futballban, olyan csendben és fegyelmezetten készülnek a horvátok. Szinte már-már...

 

Amekkora hullámokat kavar néha egy-egy esemény a szerb futballban, olyan csendben és fegyelmezetten készülnek a horvátok. Szinte már-már unalmas. A csendet egy-egy átigazolás és felkészülési mérkőzés töri meg.

 

NK Rijeka

A bajnokcsapat két barátságos meccset játszott le, egyet a szlovén 2. ligás Triglav Kranj ellen, ennek 1:1 lett a vége, a rijekaiak gólját Heber szerezte a 13. percben. A másikat a román, élvonalbeli AFC Astra Giurgiu ellen játszották, azt megnyerték 3:1-re Gavranović (8.) és Matei (23., 45.) góljaival.

 

Dinamo Zagreb

Új játékos érkezett a zágrábiakhoz. A 26 éves, cseh Jan Lecjaks balhátvéd, a svájci Young Boys-tól jött, 3 évre írt alá.

 

A post shared by GNK Dinamo (@gnkdinamo) on

 

 

NK Osijek

Szó nem érheti a ház elejét Eszéken, a csapat mindent megtesz, hogy sikeresen készüljön fel az Európa Ligára. Lejátszottak egy barátságos mérkőzést a szlovén élvonalbeli Krškoval, meg is nyerték 1:3-ra. (Gólszerzők: Kovačić, ill. Martin, Ikić, Ejupi) Az ukrán Lopa 3 évvel meghosszabbította a szerződését a klubnál, ezen kívül érkezett hozzájuk három új játékos: Nikola Jambor (21 éves, középpályás, ex-Lokeren), Marijan Antolović (28 éves, kapus, ex-Koper) és Eros Grezda (koszovói/albán, 22 éves, jobbszélső, ex-Lokomotiva Zagreb).

Az új szerzemények

 

Nova pojačanja u Gradskom vrtu! #nkosijek #pokrenimograd

A post shared by NK Osijek (@nkosijek) on

 

A csapat holnap játszik az andorrai UE Santa Coloma ellen. Már megérkeztek a helyszínre, meg is volt az első edzés.

 

A mérkőzés holnap 19:00-kor kezdődik.

 

NK Istra 1961

Új játékost igazoltak a pulaiak Dino Halilović személyében. A 19 éves középpályás az Udinese U19-es csapatában játszott idáig.

 

Dobrodošao Dino Halilović, novi igrač Zeleno-žutih 💚💛💪💪 #welcome #zelenožuti #istra1961 #dinohalilovic

A post shared by NK Istra 1961 (@nkistra1961pula) on

 

 

Inter Zaprešić

A csapat 26-án elutazott Muraszentmártonba (Sveti Martin na Muri), július 1-jéig maradnak ott. Két felkészülési meccs vár rájuk, egy az NK Drava, egy a Maribor ellen.

 

Lokomotiva Zagreb

Lejátszottak egy barátságos meccset a Dinamo Bukarest ellen, meg is nyerték Ivanušec góljával. (1:0) Utána az FF Malmö meghívására ellátogattak a svéd kikötővárosba és ott lejátszottak egy barátságos mérkőzést a házigazdákkal. A meccs 1:1-re végződött, a zágrábiak gólját Koler szerezte az 55. percben.

Előtte még elmentek várost nézni

 

Cibalia

Egy kölcsönjátékos érkezett hozzájuk, a 20 éves középcsatár Tomislav Štrkalj az NK Osijektől.

 

Dvadesetogodišnji napadač Tomislav Štrkalj, rođeni Zagrepčanin koji je prošao Školu nogometa NK Osijeka, dolazi na...

Posted by HNK Cibalia Vinkovci on Monday, June 26, 2017

 

 

Slaven Belupo

Lejátszottak egy barátságos meccset a vinkovciak a szlovén Gorica ellen és meg is nyerték 0:1-re (gólszerző: Ivanovski, 53.). A napokban utaztak Szlovéniába edzőtáborozni, ott három felkészülési meccs vár rájuk: július 1--jén a román Voluntari ellen, július 7-én a Szpartak Moszkva ellen. A mérkőzés után visszatérnek Vinkovciba, másnap pedig már a Zalaegerszeg ellen játszanak.

 

Rudeš

Két barátságos mérkőzést játszottak le, az elsőt a horvát 3. liga válogatottja ellen, azt megnyerték 2:1-re, a másikat a HUNS (Hrvatska Udruga "Nogometni Sindikat", a horvát labdarúgók érdekvédelmi szervezete) csapata ellen, azt 0:3-ra nyerte a Prva liga újonca.

Annyira lelkesek, hogy nem lehet őket nem szeretni