Hatharom / Blog / Bejegyzések
A bajnokavatás árnyékában faragtunk hátrányunkból
A bajnokavatásról szólt a hétközi forduló a Bundesligában, a Bayern München 24. alkalommal ült fel a Bundesliga trónjára. A...

A bajnokavatásról szólt a hétközi forduló a Bundesligában, a Bayern München 24. alkalommal ült fel a Bundesliga trónjára. A Ruhr-vidéki derbi gól nélkül zárult, a hatharom.com és az Eurosport közös tippjátéka pedig "közepes" eredményekkel. Olvasóinknál héttalálatos szelvénnyel lehetett nyerni. A szerkesztőségek közötti különversenyben mi voltunk a jobbak, valamicskét faragtunk az Eurosportos kollégákkal szembeni tetemes hátrányunkból.

A képlet egyszerű volt, ha győz a Bayren, akkor aranyérmes, a riválisok eredményétől függetlenül. A müncheni gárda 3-1-re nyert a Hertha otthonában, ezzel bebiztosította bajnoki címét. Pep Guardiola együttese mindössze négy pontot hullajtott el 27 kör alatt, a német élvonal történetének leggyorsabb és legegyértelműbb diadalát aratta. A német sajtó szerint sok győzelmet ünnepelhet még az idén a bajor sztárcsapat, de az biztos, hogy a bajnoki trófea elhódítása a szezon legfontosabb sikere, mert a hétről hétre végzett munka eredményét mutatja.

Szerkesztőségi verseny

Mérd össze a tudásodat az Eurosport kommentátoraival és a hatharom.com szerkesztőivel, akik amellett, hogy veletek is versenyeznek egyéni szinten, egy, a két szerkesztőség között zajló külön versenyben is részt vesznek. A két szerkesztőségből hét sportkommentátor, illetve hét szerkesztő indul a versenyen. Fordulónként a legjobb négy-négy kommentátor és szerkesztő eredménysorát összesítjük a szerkesztőségi versenyben.

A bajnokavatás árnyékában Ruhr-vidéki rangadót rendeztek, a Dortmund és a Schalke nem bírt egymással a Signal-Iduna-Parkban, 0-0-val zárult a találkozó, amit Szalai Ádám a kispadról nézett végig. Ezzel a BVB maradt a második helyen, a gelsenkircheniek továbbra is egy ponttal lemaradva foglalják el a tabella harmadik helyét.

A Bayer Leverkusen hatmeccses nyeretlen szériát (ezalatt mindössze egy pontot gyűjtött) szakított meg, 3-1-re diadalmaskodott az Augsburg otthonában. A Gyógyszergyáriak a sikerrel nem húzták magukra üldözőiket, ám hét fordulóval a vége előtt a Wolfsburg, a Mönchangladbach vagy éppen a Mainz is álmodozhat a BL-szereplésről. A negyedik Bayer előnye négy pont a Farkasok előtt. A Wolfsburg amúgy négy forduló után hagyta el újra győztesen a pályát, Brémában nyert 3-1-re, a 'Gladbch viszont kikapott Frankfurtban, a Mainz pedig Braunschweigben.

Huszti Szabolcs csapata, a Hannover emberhátrányban szenvedett vereséget a Hoffenheim vendégeként, a két, kiesés ellen harcoló csapat, a Nürnberg és a Stuttgart csatáját előbbi nyerte. A Hamburgot és a Feriburgot szintén a másodosztály fenyegeti, a két gárda döntetlent játszott egymással.

A szerkesztőségek közötti különversenyben valamivel csökkent az Eurosport előnye, mivel fölényesen, 11-7-re nyertük az aktuális fordulót, ugyanakkor a kommentátorok a még mindig jelentősnek mondható 11 ponttal vezetnek. Az e heti nyertes a hatharom.com csapatát erősítő maruzsai lett, aki öt mérkőzés kimenetelét találta el. A második obivan61-nek szintén öt jó tippje volt, de időben később tippelt. Egyéni összetettben nem módosult az állás az előző körhöz képest, a legjobb tíz szelvény alapján sportinsider vezet, dszekely és obivan61 előtt.

Amíg a szerkesztők és a kommentátorok elsősorban a mindennél fontosabb presztízsért, addig az olvasók értékes tárgynyereményekért játszhatnak. Amellett, hogy minden héten tárgynyeremények találnak gazdára, természetesen értékes fődíjat is nyerhettek! Ha érdekelnek a verseny részletei, kattints ide!

A hétközi Bundesliga-fordulóra 381-en adták le tippjeiket. Ezúttal héttalálatos szelvénnyel lehetett nyerni, az öt darab héttalálatos tippelőnk közül Sanyi99 adta le a legkorábban tippjeit. Kedves játékosunk egy általa kiválasztott Bundesliga-csapat sálját nyerte meg!

A Bundesliga a hétvégén a 28. fordulóval folytatódik. A Schalke a Herthát fogadja, a Dortmund Stuttgartba utazik, a Bayernben mostantól a kiegészítő emberek bizonyíthatnak. Március 28., azaz péntek este este 20:30-ig tippelhettek!

Ha kíváncsi vagy, hogy állsz a versenyben, ide kattintva megnézheted az összesített sorrendet!

Végezetül felhívjuk figyelmeteket, hogy olvassátok el figyelmesen a tippelés és a nyereményigénylés szabályait a félreértések és az esetleges kellemetlenségek elkerülése miatt!