Premier League

A Liverpool könnyedén nyert a Newcastle ellen

Kenny Dalglish csapata magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a Newcastle felett a Premier League 35. fordulójában, így pontszámban beérte, gólkülönbségének köszönhetően pedig megelőzte a tabellán eddig 5. helyezett Tottenhamet. A Birmingham hazai pályán játszott 1-1-es döntetlent a Wolverhampton ellen.

Suárez és Maxi is gólt szerzett a Newcastle ellen - Fotó: AFP
Az első játékrész magabiztos hazai fölényt hozott, ami a 10. percben érett góllá. Maxi Rodriguez szerezte meg csapatának a vezetést (1-0). A vesztett állás nem volt túl jó hír a vendégeknek, hiszen a Liverpool ebben a szezonban még nem kapott ki, ha megszerezték a vezetést. A Newcastle csapatából Joey Barton emelkedett ki, de neki sem sikerült kiegyenlítenie.


A második félidőben már többet támadtak a vendégek, mégis a vörösök szereztek újabb gólt. Williamson szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Dirk Kuyt értékesítette (2-0). A 65. percben pedig végleg eldőlt a három pont sorsa, amikor a Suárez egy kényszerítő után közelről belőtte a harmadik találatot (3-0).

A folytatásban még pályára lépett Andy Caroll, aki épp a Newcastle csapatától érkezett Liverpoolba, de úgyabb találatot sem ő, sem a többi játékos nem szerzett, így a hazaiak magabiztos, 3-0-s győzelmet arattak. A 44000 néző nem látogatott ki hiába, mivel a Vörösök a sikerrel - ugyan pontegyenlőséggel, de - átvették a Tottenhamtől az Európa Ligát érő 5. helyet. A Szarkák a találkozó után a 12. poziciót foglalják el.

A másik koradélutáni mérkőzést a Wolverhampton kezdte jobban, Fletcher büntetőből szerezte meg a vezetést csapatának. A Birmingham alig 20 perccel később ki tudott egyenlíteni Larsson révén, de a 29. minutumban emberhátrányba kerültek Gardner kiállítása után.

A fórt azonban nem tudták kihasználni a vendégek így maradt az 1-1-es döntetlen, amivel a Wolverhampton továbbra is a kieső 19. helyen van, a Birmingham pedig 39 ponttal a 15. pozícióban áll.

Premier League, 35. forduló:

Liverpool-Newcastle 3-0 (1-0)

Gólszerző: Rodriguez (10.), Kuyt (59. - 11-esből), Suárez (65.)

Birmingham-Wolverhampton 1-1 (1-1)

Gólszerzők: Larsson (27.) ill. Fletcher (7. - 11-esből)
Kiállítva: Gardner (29. - Birmingham)