Bajnokok Ligája

Köteles bravúrjai is kellettek a Genk döntetlenjéhez a Chelsea ellen

A Racing Genk hazai pályán 1-1-es döntetlent ért el a Chelsea ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában, az E-jelű négyesben. Ramires góljával a Kékek jutottak előnyhöz az első félidőben, de a második játékrészben a rendkívül harcosan futballozó belgák kiegyenlítettek. A bravúros pontszerzéshez Köteles László bravúrjai is kellettek, a magyar kapus tizenegyeset is hárított. A csoport másik összecsapásán a Valencia 3-1-re verte a vendég Bayer Leverkusent.

A Tőzsér Dániellel és Köteles Lászlóval felálló Genk meglepetésre pontot szerzett a vendég Chelsea ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában, amelynek keddi játéknapján a címvédő Barcelona, valamint az AC Milan már bebiztosította nyolcaddöntős tagságát.

Valencia-Bayer Leverkusen

Szinte még el sem kezdődött a mérkőzés, máris gólnak tapsolhatott a hazai publikum, a középkezdés után egy hátrapasszolt labdát Bernd Leno kapus egyeneses Joneshoz továbbította, aki a jobb alsóba kanyarította azt (1-0).

A 31. percben Stefan Kiessling egyenlített, Michael Ballack tálalt hajszálpontosan jobbról középre, a csatár az ötösről bólintott a hálóba (1-1).

65. percben visszavette az előnyt a Valencia, Mathieu tette be középre a labdát balról, Roberto Soldado sarokkal továbbította a hálóba (2-1).

A 74. percben Rami egy jobb oldali sarokrúgás után a jobb sarokba bólintott (3-1). A Valencia 3-1-re nyert, ezzel első győzelmét könyvelhette el a BL-ben, és életben tartotta reményeit a továbbjutásra.

Genk-Chelsea

Az első húsz percben a Chelsea valamivel többet birtokolta a labdát, de egyelőre tartotta magát a hazai csapat, a 10. percben Köteles könnyedén hárította Ramires távoli lövését. A 26. percben viszont sakk-mattra kijátszott akció végén Fernando Torres emelt nagyszerűen Ramires elé, aki négy méterről, jobbról helyezett a hosszú sarokba, a magyar kapus csak beleérni tudott (0-1).

A másik oldalon a 28. percben rövid időn belül kétszer is lőhetett kapura Tőzsér, mindkétszer blokkolták. A 34. percben Köteles is csak szemmel követte Ramires fejesét, szerencséjére a kapu bal oldala mellé szállt a labda. A 39. percben viszont főszereplő volt Köteles, a Buffel kezezéséért megítélt büntető mögé David Luíz állt, de a portás jó érzékkel vetődve szögletre ütötte a labdát. A 43. percben Raúl Meireles tüzelt a felső kapufára, míg a hazaiak legnagyobb lehetősége az első félidő hosszabbításában volt, Tőzsér szabadrúgása kevéssel szállt el a kapu felett.

Az 52. percben Tőzsér tette tovább a labdát, de Kevin De Bruyne lövésében nem volt erő, könnyedén fogta Cech. Két perc múlva Nwanganga csapott le egy labdára a vendégek tizenhatosán belül, de nem lőtte el egyből a labdát, így Cech be tudott vetődni.

A második felvonásban az első negyedóra egyértelműen a Genké volt, a Chelsea álmosan jött ki a második félidőre, aminek meg is lett az eredménye: a 61. percben Camus laposan tette középre a labdát balról, Vossen 6 méterről a hálóba vágta azt (1-1).

A hajrára új erőre kaptak a Kékek, a cseréknek is köszönhetően, de Köteles Sturridge két kísérleténél is nagyot védett. A belgák 83. percben Limbombe révén szerezhettek volna gólt, de éles szögből leadott lövését hárította Cech. A 90. percben már meghűlt a vér a hazai szurkolók szívében, de Ngongca a gólvonalról kivágta a labdát.

A Genk bravúros döntetlent ért el a Chelsea ellen, megszerezte második pontját és első gólját a sorozatban. A Chelsea önmagát is okolhatja, a második félidőre leeresztett, a pontvesztés miatt még nem lehet biztos továbbjutásában.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló
E-csoport
Valencia (spanyol)-Bayer Leverkusen (német) 3-1 (1-1)
Gólszerző: Jonas (1.), Soldado (65.), Rami (74.), illetve Kiessling (31.)
 
Genk (belga)-Chelsea (angol) 1-1 (0-1)
Gólszerző: Vossen (61.), illetve Ramires (26.)