Bajnokok Ligája

A Barcelona B edzett egy jót, a Milan idegenben megint pontokat vesztett

A Barcelona kezdőcsapatában szinte egyetlen játékos sem szerepelt, aki rendszerint szokott, de így is simán le tudta győzni a BATE Boriszovot a H csoport utolsó fordulójában a Bajnokok Ligájában. A Milan ugyanakkor - ahogy Fehéroroszországban is - csak döntetlent ért el a Plzen otthonában.

A már biztos csoportelső, és az El Clásicóra készülő Barcelona szinte teljes egészében a B csapatával állt ki a BATE ellen, csak Pedro, Maxwell és Thiago voltak azok a kezdőből, akik egyébként is gyakran megfordulnak BL-meccseken. Így is fölényben voltak azonban a katalánok, akik a 35. percben meg is szerezték a vezetést. A tizenhatoson belül az egyik vendégjátékos ért bele rosszul a labdához, ami Sergi Roberto elé került, ő pedig középről kilőtte a bal alsót. (1-0)

A Barcelona játékosai örülnek a BATE Boriszov elleni góljuknak a Bajnokok Ligája H csoportjában 2011 decemberében

A második félidőben még egyértelműbbé vált a hazai fölény, és ez gólokban is megmutatkozott. A 60. percben Cuenca Xavi pontosságával ugratta ki Montoyát, ő pedig Messi magabiztosságával használta ki a ziccert, így 2-0 volt az állás, és sokadszor is megállapíthattuk, hogy a gránátvörös-kékek utánpótlása rendben van.

Három perccel később pedig már 3-0-ra vezetett a Barcelona, miután Montoya a jobb oldalról középre lőtte a labdát, ott pedig a csapat 24 éves "öregje", Pedro érkezett, és a hálóba pofozta a játékszert.

A hajrában a katalánok még egy tizenegyest is kiharcoltak, amit Pedro szintén magabiztosan lőtt be, így fölényes, 4-0-s győzelemmel fejezte be a csoportkört együttese.

A másik meccsen a Milan valamivel komolyabb felállással kezdett, ennek ellenére a Plzen volt fölényben az első félidőben. Az olasz csapat csak egy-két kósza támadást tudott vezetni, de gólt nem kapott a szünet után pedig gyorsan szerzett kettőt is. Előbb Pato Robinho passzából, majd Robinho Patóéból, így egy perc alatt eldőlt a meccs. (0-2)

A rendes játékidő utolsó percében Bystron közelebb hozta a cseheket, majd a hosszabbításban Duris egyenlíteni is tudott, így 2-2-vel ért véget a meccs.

Ahogy az már korábban eldőlt, a Barcelona nyerte a H csoportot, a Milan végzett a második helyen. A Plzen egy pontjával csak még magabiztosabban végzett az Európa Ligát jelentő harmadik helyen, a BATE pedig negyedikként zárt a csoportban.

Bajnokok Ligája
H csoport
Barcelona-BATE Boriszov 4-0 (1-0)
gólszerzők: Roberto (35.), Montoya (60.), Pedro (63., 89. - büntetőből)
Viktoria Plzen-Milan 2-2 (0-0)
gólszerzők: Bystron (89.), Duris (90+2.), illetve Pato (47.), Robinho (47.)
Bajnokok Ligája
A H csoport végeredménye
M GY D V RG KG P
1. Barcelona 6 5 1 0 20 4 16
2. AC Milan 6 2 3 1 11 8 9
3. Viktoria Plzen 6 1 2 3 4 11 5
4. BATE Boriszov 6 0 2 4 2 14 2