NBA

A Dallas 2006 után ismét bejutott a nagydöntőbe - videó

A Dallas Mavericks nagy hajrával legyőzte szerdán a vendég Oklahoma City Thundert az NBA nyugati fináléjának ötödik mérkőzésén, így 4-1-es összesítéssel bejutott a nagydöntőbe - 2006 után másodszor.

A Dallas simán bejutott a rájátszás döntőjébe - Fotó: AFP

A texasiak az előző mérkőzéshez hasonlóan hátrányból fordítottak, ezúttal hat pont mínusszal álltak négy és fél perccel a vége előtt. A hátralévő időben aztán 14-4-es rohamot mutattak be, ezzel eldöntve a párharc sorsát.

A győztes csapatban Dirk Nowitzki és Shawn Marion egyaránt 26 pontig jutott, az Oklahomában Russell Westbrook 31, a legnagyobb szár, Kevin Durant viszont csak 23 ponttal zárt.
A vereség után nem tört össze az Oklahoma City trénere, Scott Brooks, hiszen csapata még nagyon fiatal, fényes jövő előtt állhat.

"Jövőre még mindig csak 23 évesek lesznek átlagban a játékosaim. Mindannyian hitet tettünk mellettük, nekik ez nem a hobbyjuk, hanem az életük" - nyilatkozta a Brooks a vereség után a szakember.

„Ez eddig is egy remek szereplés volt a részünkről, de mi szeretnénk lenni a világ legjobb kosárlabda csapata" - fogalmazott a dallasiak hatodik embere, Jason Terry.

A 2006-ban döntős együttesből csak ő és Nowitzki maradtak, akkor a Dallas már 2-0-ra vezetett a fináléban, ám végül 4-2-re kikapott a Miami Heattől. A párharc idén megismétlődhet, mivel a keleti döntőben a floridaiak 3-1-re vezetnek az alapszakasz-győztes Chicago Bulls ellen.

nba