Premier League

A fogadóirodáknál nem kérdés, ki lesz Szoboszlaiék következő menedzsere

Jürgen Klopp hivatalosan is elhagyja a Liverpoolt a nyáron, az utódjára pedig megjelentek az első szorzók.

A Liverpool eddig szinte tökéletes szezont fut, hiszen mind a három kupasorozatban még talpon van, míg a Premier League-et pedig vezeti. A szurkolók öröme Jürgen Klopp bejelentése után viszont már nem felhőtlen, hiszen a német menedzser a nyáron elhagyja a Vörösöket. 

A kilenc év alatt Klopp egy nagy múltú, ámbár az eredményekkel régóta adós csapatból csinált újfent topklubot, az utód számára így elég magasan lesz meghúzva a léc. A nemzetközi bukmékerek megjelentek a szorzóikkal, a legnagyobb esélyes náluk Xabi Alonso a Liverpool menedzseri székére.

Ez nem véletlen, hiszen a korábbi liverpooli játékos már jó néhány éve jelezte, hogy szeretné egyszer a Vörösöket irányítani, márpedig az eddigi zöldfülű vezetőedző idén a Leverkusent olyan magas polcra helyezte, amivel meggyőzte a szakértőket is, hogy képes lehet a Liverpoolt is irányítani. Az 1.50-es szorzó pedig megmutatja, hogy komoly favoritja a kispadnak a spanyol.

A következő legnagyobb esélyes a Brighton jelenlegi menedzsere, Roberto de Zerbi, a hétszeres szorzó mutatja, hogy egy más szinten kezelik az olaszt a bukmékerek. Elrettentő lehet a Brighton korábbi menedzserének, Graham Potternek az esete, ugyanis a remek szezon után elvitte őt a Chelsea, majd hamar meg is bukott. Igaz, a Kékek azóta sincsenek közelebb az élbolyhoz...

Pepijner Lijnders, Klopp másodedzője is önálló menedzseri karrierre tör, nem zárható ki, hogy ő viszi tovább a stafétát, de komoly meglepetés lenne még úgy is, ha ismeri a közeget. 

A nagyobb szorzók között pedig feltűnnek a már-már szokásos nevek is természetesen. Zinedine Zidane mindig előkerül, de 2021 óta nem ült le kispadra a korábbi aranylabdás, nehéz elképzelni, hogy épp a Liverpoolnál folytassa. Julian Nagelsmann, a jelenlegi német szövetségi kapitány játékstílusa alapján érdekes lehetne akár, de a kínálatban természetesen ott találjuk az olyan állás nélküli menedzsereket is, mint Jose Mourinhót (26.00) vagy Antonio Conte (31.00) is.

 

Ki lesz a Liverpool következő állandó menedzsere?

Xabi Alonso @1.50
 

Roberto de Zerbi @7.00
 

Pepijner Lijnders @ 9.00
 

Julian Nagelsmann @15.00
 

Zinedine Zidane @ 15.00