Premier League

1.80-as szorzót hozunk a City-Liverpool szuperrangadóra

Csúcsrangadóval indul a Premier League 13. fordulója, de mindkét oldalon vannak nehézségek a találkozót megelőzően.

A válogatott szünet után egyből egy nem akármilyen ütközettel folytatódik a Premier League, az előző évek két meghatározó alakulata ugyanis újfent egymásnak feszül. A Liverpool a tavalyi gyengébb szezon után újra trónkövetelővé lépett elő, míg a City az elmúlt évekhez hasonlóan egyértelműen az a csapat, akit meg kell verni ha valaki akarja a PL-serleget.

A válogatott szünetek után a szombat kora délutáni időpont nem egy hálás kezdés a menedzserek szempontjából, pláne, ha vannak a keretben dél-amerikai válogatottak is. A játékosok zöme ugyanis szerda hajnalban még pályán volt nemzeti csapatában, így szombat kora délutánra még nehéz visszaállni az angol időzónára. A két menedzser közül egyértelműen Jürgen Klopp feje főhet jobban, Allisson, Mac Allister, Luiz Dias és Nunez is kezdőként lépett pályára szerda este, míg a hazaiaknál csak Alvarez van ilyen szempontból hátrányos helyzetben.

Márpedig ez azt jelenti, hogy négy kulcsjátékosa is Kloppnak fáradtan érkezett, meglepő lenne ha mindannyian kezdőként lépnének pályára, noha mind a négy kulcsjátékos jelenleg a Vörösöknél. Csakúgy, mint szerencsére Szoboszlai Dominik is, aki parádés héten van túl, kimagasló formában van a magyar csapatkapitány, akinek egy-két halványabb összecsapása után újfent megpróbálna visszatérni a legjobb szintjére. Nem lesz egyszerű dolga, a City ugyanis komoly nyomást helyezhet rá is, így komoly mezőnymunkára lesz szüksége.

A Manchester City érdekes találkozókon van túl, hiszen a városi rivális United és a Brighton legyőzése után a Chelsea otthonában 4-4-es (!) döntetlen hozott össze, így vonulva a szünetre. Érezhetően kezd egy magasabb sebességi fokozatba kapcsolni a City, ami a Liverpoolnak nem túl jó hír. Nagy kérdés azonban, hogy Erling Haaland milyen állapotban lesz, ugyanis az előzetes hírek szerint a feröeriek ellen összeszedett egy kisebb sérülést, így a játéka kétséges, de vélhetően képes lesz vállalni a norvég sztár a meccset.

Nem úgy, mint Stones, Kovacic vagy De Bruyne, igaz utóbbi már régóta a maródiak táborát erősíti, de már nagyon várják a visszatérését az Égszínkékeknél. A Vörösöknél nincs új a nap alatt ilyen szempontból, Robertson, Bajcetic és Thiago nem léphet csak pályára.

Mire érdemes fogadni?

A találkozó favoritja a Haaland körüli kérdőjel ellenére a Manchester City, jelenleg egy ilyen rangadót idegenben nem érezzük úgy, hogy győzhet a Liverpool, sőt egy ikszet alighanem boldogan aláírna Jürgen Klopp már a kezdő sípszót megelőzően.

Mindezek okán egy fogadáskészítőt raktunk össze, ahol az 1X mellett azt vettük ki, hogy maximum 10 szögletet hoznak össze a felek. Utóbbi egyébként a legutóbbi 10 összecsapásukon egy kivétellel mindig lejött, a Cityre pedig alapvetően is jellemző, hogy kevés sarokrúgással hozza a találkozóit.


✅ Tipp #1: Fogadáskészítő: Manchester City vagy döntetlen + 0-10 szöglet @1.80

Fogadási határidő: november 25. 13:30