Bajnokok Ligája

Olvasóink jó lóra tettek, volt, aki 11-szeres pénzt is akasztott a BL-döntőn

Az utolsó nagy klubfoci-tornának is vége szakadt, amelyben a Real Madrid 14. alkalommal emelhette magasba a trófeát.

A 2021/22-es idény Bajnokok Ligája döntőjét követően hivatalosan is elindult az uborkaszezon a klubfociban. Nem maradt más, csak a nagy üresség és depresszió, de szerencsére sokáig nem lesz időnk szomorkodni, ugyanis hétvégén már a Nemzetek Ligája küzdelmei következnek. Itt ráadásul a magyar válogatott is érdekelt, mégpedig az elit A-ligában, ahol első ízben Angliával mérkőzik majd meg.

Na, de ne rohanjunk ennyire előre, hiszen a BL-döntő óta eltelt idő pont elég volt arra, hogy megemésszük a történteket és levonjuk a tanulságokat. Röviden összefoglalva a nagy finálékban nem az számít, hogy ki volt a jobb, vagy rosszabb, itt csak győztes van és vesztes, csak erre emlékeznek az emberek.

A győzelmi vénával megáldott Real Madrid pedig pontosan azt hozta, amit várni lehetett, szervezetten védekezett és kihasználta az egyetlen nagy helyzetét, míg a Pool mindent kihagyott, amit lehetett, persze nagyrészt a meccs emberének választott Courtois-nak köszönhetően. A portás mellett a döntő másik hőse az összecsapás egyetlen gólját szerző Vini Jr. lett, Benzema pedig a sorozat gólkirályaként szinte garantáltan megkapja majd az Aranylabdát.

Olvasóink szépen megérezték a "meglepetést", már ha ezt annak lehet nevezni, de ami biztos, hogy a bukik a Liverpoolt favorizálták és hiába kellett volna az xG alapján legalább kétszer betalálni a Klopp-legénységnek, ez végül egyszer sem jött össze. Sokan a meccs legjobb tippjének még a "mindkét csapat lő gólt" opciót gondolták, de ahogyan kimenetel szempontból, itt is borult a papírforma. 

Tudtad? A Hatháromra beérkezett 1336 szavazat majdnem 60 százaléka a királyi gárda sikerére ment!

 

Nagyot kaszálhattak azok is, akik a korábbi körök valamelyikében behúzták a Real Madrid végső sikerét. Nem csoda, hogy a bukik sokáig több, mint 10-szeres pénzt fizettek a blancókra, hiszen talán a valaha volt legnehezebb út vezetett számukra döntőig.

Kezdődött minden a sztárokkal tűzdelt PSG-vel, aztán jött a címvédő Chelsea, majd a trófea fő várományosa, a Manchester City és végül a brutálisan erős 2022-t hozó Liverpool.

Azt se felejtsük, hogy a csoportkörben még olykor annyira akadozott a gépezet, hogy a Sheriff Tiraspol világraszóló sikert aratva nyerni tudott Madridban.

 

"monowatts" szelvénye, amihez ezúton is gratulálunk.

 

Ennyi volt tehát a Bajnokok Ligája, de nem maradunk sokáig kedvenc sorozatunk nélkül, hiszen kevesebb, mint egy hónap múlva már indulnak is a selejtezők, melyeket június 21 és augusztus 24 között tartanak. Persze a bukik nem vártak sokáig és már ki is jöttek a 2022/23-as idény oddsaival, ezzel viszont egy későbbi anyagban foglalkozunk majd, addig is vessetek egy pillantást az eddigi összes BL-győztesre.