Nemzetközi foci

Tartalékos csapatok a topligákban? - ezt tudnod kell, mielőtt a hétvégi meccsek fogadsz!

  • varin

A Juventus és a PSG is nagyon vastagon érintett a dél-amerikai játékosok miatt.

Magyar idő szerint péntek hajnali 3 óra tájékán még pályára léptek a dél-amerikai futballisták a kontinens világbajnoki selejtezőin, ami azt jelenti, hogy leghamarabb is csak pénteken délelőtt szállhattak repülőre a játékosok. Mivel az út mondjuk Buneos Aires és Párizs között minimum 12-14 óra, gyorsan ki is számolhatjuk, hogy mondjuk Lionel Messi péntek késő estére érkezik vissza csapatához, hogy azt szombaton délután 17 órakor már pályára is kelljen lépnie.

Csatlakozz a Logibet egyre növekvő táborához, kaszálj úgy, ahogyan a profik is teszik!

Alighanem az időeltolódás, a hosszú utazás és a fáradtság azt jelenti majd, hogy a dél-amerikai selejtezőben érintett játékosok nem lépnek pályára hétvégén, vagy csak epizódszerepet kapnak csapatukban. Lássuk, mely gárdák lehetnek a leginkább érintettek a topligákban.

A dél-amerikai selejtezők talán legjobban az olasz nagyágyúkat, illetve a Real Madridot és a PSG-t érintik, hiszen ha csak a francia bajnokot nézzük, akkor Marquinhos, Neymar, Messi és Di María egyaránt maródiak lehetnek a hosszú utazást követően.

A legrosszabbul viszont egyértelműen a Juventus járt, ahonnan Danilo, Alex Sandro, Dybala, Cuadrado és Bentancur is pályára léphetnek még péntek hajnalban.

A nagycsapatok legfontosabb hiányzói
Csapat Valószínűleg hiányzó játékos
Juventus Danilo, Alex Sandro, Dybala, Cuadrado, Bentancur
Inter Correa, Lautaro Martínez, Vidal, Vecino
Fiorentina Quarta, Nicolas González, Pulgar
Real Madrid Militao, Vinícius, Casemiro, Valverde
Atlético De Paul, Giménez
Sevilla* Papu Gómez, Acuna, Montiel
Villarreal* Rulli, Foyth
PSG Marquinhos, Neymar, Messi, Di María
Lyon Guimaraes, Paquetá
Benfica Otamendi, Verissimio
Leverkusen Aranguíz, Palacios
*: Elmarad a hétvégi bajnokijuk

További nagy kérdés, hogy mi lesz az Angliában játszó brazil játékosokkal, akik szintén érintettek lehetnek. Itt nem fáradtságról van szó, hiszen a Selecao igen tartalékosan vívta meg világbajnoki selejtezőit, viszont a Brazil Labdarúgó Szövetség és az FA vitáznak egymással, hogy a hazautazó, de a meccseken nem játszó játékosokkal mi legyen.

A jelenlegi szabályozás értelmében Allison, Fabinho, Firmino (Liverpool), Gabriel Jesus, Ederson (Manchester City), Fred (Manchester United) és Raphinha (Leeds) sem léphet pályára hétvégén, de ennek az ügynek aligha van még vége.

A legfőbb érintettek közül a párizsiak szerencséje lehet, hogy az újonc Clermont látogat a francia fővárosba, amely bár kiválóan kezdte a bajnokságot, azért még egy tartalékos PSG-nek is sima feladat kéne legyen.

A Juventus és az Inter viszont izzadhat, hiszen az Öreg Hölgy a Napoli ellen játszik szombat este rangadót, míg a címvédő legjobb támadói nélkül randevúzik a Sampdoriával. Ezt látva azért nem csoda, hogy Massimiliano Allegri csapata már underdognak számít Nápolyban.

3657016