Bajnokok Ligája

Se Messi, se Ronaldo - itt a nyolcaddöntők álomcsapata

Befejeződtek a nyolcaddöntős küzdelmek a Bajnokok Ligájában, ezzel pedig kialakult a legjobb nyolc csapat mezőnye. A negyeddöntők párosításait péntek délben sorsolják, 2005 óta pedig először fordul elő, hogy sem Messi, sem Ronaldo nem érdekelt a sorozat ezen szakaszában. Lássuk, kik voltak a nyolcaddöntők legjobb játékosai!

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének legjobb 11-ének összeállításának nemes feladatát ezúttal átruháztuk másra, a havi közel 10 milliós látogatottságú focis portál, a Whoscored válogatását szemlézzük. A portál statisztikai adatokat is figyelembe véve állította össze az álomtizenegyet, amelybe a legtöbb játékost a Real Madrid adta, megelőzve a PSG-t és a a Juventust. Érdekesség, hogy az olasz klub az egyetlen, amely a búcsúzni kényszerültek közül játékos tud delegálni a legjobb 11-be.

Kapus: Keylor Navas (PSG)
A franciák kapusa két kapott góllal lehozta a Barcelona elleni párharcot, ami már önmagában jó eredmény, de a párizsi visszavágón valóban klasszis teljesítményt nyújtott, többek között Lionel Messi büntetőjét is hárította. A két meccs alatt Navas 12 védést mutatott be, helye megérdemeltnek tűnik a nyolcaddöntők legjobbjai között.

Jobb hátvéd: Lucas Vazquez (Real Madrid)

Az eredetileg támadó Lucas a madridi sérülések miatt ebben a szezonban védővé vált, az Atalanta elleni BL-párharcban pedig kiemelkedően teljesített. A két meccs alatt hét szerelést mutatott be, három kulcspasszt is adott és számos jó csellel megindulva segítette a támadásokat.

Középső védő: Cesar Azpilicueta (Chelsea)

Thomas Tuchel kezei alatt a Chelsea védelme parádézik, ebben pedig kulcsszerepe van a 31 éves spanyolnak. Hét szereplés, nyolc tisztázás és két lövésblokkolás is összejött az Atlético elleni két meccsen a védőnek, aki ezzel oroszlánszerepet vállalt a madridi gárda 3-0-s búcsúztatásában.

Középső védő: Nacho (Real Madrid)

Elnézve Pepe torinói teljesítményét, nem tartottuk volna meglepetésnek, ha a 38 éves portugál is bekerül csapatba, de a madridiak spanyolja nála is jobb statisztikákat hozott össze. A két meccsen 13 szerelést mutatott be, ami egészen extra, de a három sikeres csel is gazdagította a repertoárját.

 

Bal hátvéd: Joao Cancelo (Man. City)

Cancelo a City idei szezonjának egyik kulcsembere lett, ezt pedig a Mönchengladbach ellen is bizonyította. Öt szerelés, két sikeres kulcspassz és öt sikeres csel támadásban, és ehhez párosult még egy 93,3%-os passzpontosság a két meccs alatt.

Jobb szélső: Federico Chiesa (Juventus)

A fiatal olasz volt a Juventus legjobb embere a Porto elleni párharc során, ezzel pedig ellopta a show-t Ronaldo elöl. A négy torinói gólból hármat ő szerzett, mindössze hét próbálkozásból. Rendkívül veszélyesen játszott mindkét meccsen, amit jól mutat az is, hogy a 16-oson belül 15 labdaérintése volt.

Középső középpályás: Adrien Rabiot (Juventus)

Chiesa mellett a francia szűrő teljesítménye volt kiemelkedő a Juvéból. A második meccsen gólt fejelt a hosszabbításban, az első meccsen pedig előkészített Chiesának a góljához. Hét légi párbajt tudott megnyerni, bemutatott nyolc szerelést, de támadásban is hasznos volt, amit 5 lövése és számos kulcspassza is mutat.

Középső középpályás: Luka Modric (Real Madrid)

Az aranylabdás horvát ugyan már nem feltétlenül számít kikerülhetetlen alapembernek a Realban, azért az Atalanta ellen ismét megmutatta, hogy igazi klasszis. A 35 éves középpályás 90 % feletti passzpontosságot tudott felmutatni, kiosztott egy gólpasszt, bemutatott 10 labdaszerzést, volt négy kapura lövése és 5 kulcspassza is.

Bal szélső: Kylian Mbappé (PSG)

A PSG csatárának helye sem lehetett kérdés, hiszen Mbappé négy gólt szerzett a Barcelona ellen. A Nou Campban szerzett mesterhármasa történelmi jelentőségű, a két meccsen összesen 10 kapura lövést és 14 sikeres cselt jegyezhettünk fel a neve mellé.

Támadó: Eerling Haaland (Dortmund)

A 20 éves támadó oda-vissza betalált a Sevillának, ezzel pedig ő lett a BL történetében az a játékos, akinek a legkevesebb meccs kellett a 20 gólos határ átlépéséhez. A hatékonysága elképesztő volt, öt lövésből rúgott négy gólt, adott egy gólpasszt, vagyis mind az öt Sevilla elleni gólban főszerepet játszott.

Támadó: Robert Lewandowski (Bayern München)

A bajorok lengyel támadója négy gólt szerzett a Lazio ellen megnyert 6-2-es párharc során, így ő tartja - vagy diktálja? -  leginkább a tempót a két fiatal sztárral.

 

Így néz ki tehát a nyolcaddöntők legjobb csapata a Whoscored szerint, a negyeddöntők párosítását pedig pénteken tudjuk meg. A Bajnokok Ligája végső győzelmére a fogadóirodáknál egyébként továbbra is a Manchester City a legnagyobb favorit, megelőzve a címvédő Bayern Münchent és a tavalyi döntős PSG-t. Ezek a számok a sorsolás után akár drasztikusan is megváltozhatnak, értelemszerűen a párosítások függvényében. A Real Madrid 11-szeres szorzója például egy esetleges Porto elleni negyeddöntő után alighanem erősen redukálódna.

{"headTitle":"Bajnokok Ligája - Végső győztes ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-03-19 12:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Manchester City ","odds":"3.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Bayern München ","odds":"4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"PSG ","odds":"6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Liverpool ","odds":"8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Chelsea ","odds":"9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Real Madrid ","odds":"11","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Dortmund ","odds":"17","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Porto ","odds":"41","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Egyetértesz az álomcsapattal? Szerinted melyik csapat nyeri a BL-t?