La Liga

Ha nem is lesz bajnoki döntő még a madridi derbi, de...

  • varin

...de ha az Atlético nyerni tud a Real vendégeként, már toronymagas favoritja lesz a La Ligának.

Talán némiképp bátor vállalásnak tűnik, de a tabella alapján az elmúlt évek egyik legsimább bajnoksága lehet a 2020/21-es La Liga. Tíz meccs után az Atlético Madrid előnye a vesztett pontok tekintetében az élen hét pont, a Real Madridtól kilenc egység, míg a Barcelona előtt nem kevesebb, mint tizenkettő. Persze a Matracosoknak az előny bebiztosításához meg kellene nyerniük az elmaradt meccseiket is, de idén az látszik, hogy hosszútávon nehéz lesz a mostani, nem túl acélos spanyol mezőnynek megfognia az Atléti szenzációs védekezését.

{"headTitle":"Real Madrid-Atlético Madrid","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-12-12 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Real Madrid","odds":"2.3","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.3","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Atlétio Madrid","odds":"3.1","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Hétvégén a tabella állása miatt is kiemelten fontos 90 percre kerül sor az Alfredo Di Stefano-stadionban, ahol a Real Madrid fogadja az Atlético Madridot. Miután hét közben mindkét fél sikerrel vette a BL-kalandot (a Real a Gladbach, az Atlético a Salzburg csapatát verte 2-0-ra és jutott ezzel a legjobb 16 közé), a La Ligában egy olyan összecsapás elé nézünk, ahol a Real számára a döntetlen már vereséggel érne fel.

Azt azért nyugodt szívvel jelenthetjük ki, hogy az idei Real nagyon messze van a meggyőzőtől, noha két igen fontos győzelemből érkeznek Benzemáék.

"Teljesíthetsz nyomás alatt vagy anélkül is. Itt azonban nincs olyan, hogy nem nehezedik rád nyomás. Tudjuk, hogy nem játszhatunk minden meccsen pazarul. Ez a probléma, ha ebben a csapatban játszol. Mindig az az elvárás, hogy jól teljesíts. Próbálkozunk, de nem sikerülhet mindig. Néha keményen meg kell dolgoznod ezért, mindig vannak hullámhegyek és -völgyek" - idézi Zidane nyilatkozatát a penamadridista.hu

És bizony a nyomás ezúttal is a Realon lesz, hiszen ha az Atlético három pontot szerezne hétvégén, hatalmas lépést tenne a bajnok cím felé, amelyre 2014 óta várnak a hívek, és amely talán a BL-elsőségnél is fontosabb számukra.

Márpedig az idei Atléti-védelmet feltörni nem éppen könnyű dolog, idén csak a Granadának és az Osasunának sikerült egyszer-egyszer, de ezek is szépítő találatok voltak csupán, máskülönben a világ legjobbjának tartott Jan Oblak hálója több, mint 370 perce érintetlen.

Noha a vendégeknél döcögősen indult az esztendő és a sorsolásuk is viszonylag könnyű volt a La Ligában, a korábbi években éppen az olyan kötelező győzelmek jelentették a legnagyobb nehézésget, amelyekkel idén nincs probléma. A 10 bajnokin szerzett 26 pont és 21-2-es gólkülönbség pedig nem is érdemel különösebb magyarázkodást, az Atléticónak csodálatos éve van, ám ehhez szombaton este nagyon hozzá kellene tennie még egy veretlen mérkőzést.

Igazi célfutballra van kilátás az Atléti részéről, ahol Diego Simeone most azonnal aláírná a döntetlent. A kőkeménynek ígérkező 90 percre pedig tapasztalt bíró dukál, Antonio Mateu Lahoz személyében. A kopaszodó sporttárs képes nagyon megszaladni, ha rangadókról van szó, tavaly például nyolc sárgát osztott ki egy Atlético-Barcelonán, míg madridi derbit 2014-ben vezetett utoljára, akkor 11 sárgával.

Nehéz meccs fogadási szempontból, nem véletlenül lőtték be a fogadóirodák az egál gól line-t 2.25-re A megszokott piacok helyett maradunk a lapoknál, Lahoz és az Atlético taktikája szinte garancia arra, hogy a felek megugorják a határt.

{"headTitle":"Real Madrid-Atlético Madrid","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-12-12 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"6 lap felett","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3424163] 2020-12-12 21:00:00 Real Madrid - Atlético Madridx;