Bundesliga

Borsot törhet a Darazsak orra alá a megtáltosodott Öreg Hölgy

  • gb1

A Hertha Labbadia kezei alatt végre képességeihez méltóan játszik, ám az eddigi legnehezebb feladat vár rá a BVB ellen, amely ha nem nyer, elbúcsúzhat a bajnoki reményektől.

Haaland játéka továbbra is kérdéses. Fotó: Archív

Új szelek fújnak Berlinben, hiszen a nemrégiben még a kiesés szele által megcsapott Hertha immár Európa-liga indulási álmokat dédelgethet. A visszatérés óta négy meccsen 10 pontot begyűjtő csapat így is komoly underdog a BVB ellen, de a nézők nélküli Signal Iduna Parkban legalább egy fokkal nagyobb esélyük lesz.

{"headTitle":"Borussia Dortmund-Hertha Berlin","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-06 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dortmund","odds":"1.39","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"5.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Hertha","odds":"8.30","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Tényleg csak egy fokkal, hiszen a Dortmund az utóbbi 7/8 bajnokiját győzelemmel zárta és csak a Bayern tudta elcsípni. A H2H-ban is komoly fekete-sárga dominanciát láthatunk, hiszen az elmúlt 12 összecsapásból csak egy alkalommal maradtak alul a Darazsak, akkor a még Dárdai Pál irányította Hertha verte őket.

Tudtad? Lucien Favre 2007-2009 között a Hertha mestere volt, a 2008/09-es szezonban negyedik helyet ért el a csapattal.

A poszt-Dárdai éra nem volt túl zökkenőmentes és az edzők sorjában adták át a stafétát egymásnak, míg nem rátaláltak a tapasztalt Bruno Labbadiára. Az 54 éves német trénerrel a szünet óta begyűjthető 12 egységből 10-et megszereztek és a mutatott játék is rengeteget javult. Nagy szerepe van ebben a csak úgy lubickoló Ibisevicnek is, aki az összekötő kapocs a fiatal tehetségek és a rutinos játékosok között.

Hertha Berlin#ger-hertha_berlin#5

A várható kezdők kapcsán láthatjuk, hogy egy raklap sérült nehezíti a trénerek dolgát. Hazai oldalon továbbra sincs Reus, Zagadou, Schulz és a Klassikeren lesérült Dahoud, hozzájuk pedig az eltiltott Hummels és a visszatérés határán lévő Haaland csatlakozik. A Herthánál Ascacibar, Cunha, Plattenhardt és Kraft biztosan nem lép pályára, továbbá Mittelstadt, Rekik, Stark és Wolf játéka is kérdéses. A koronavírussal viccelődő Kalou továbbra sincs a keretben sem.

[3081627] 2020-06-06 18:30:00 Borussia Dortmund - Hertha Berlinx

Fogadási szempontból kétszer nem esünk abba a hibába, mint múlt héten. Akkor azt vártuk hogy maximum négy gól esik, hiszen a Paderbornnak a masszív védekezés lett volna az egyetlen esélye, ám a második félidőre teljesen megrogyott a végül hatot kapó kis csapat.

Mivel az utóbbi 7/8 H2H-n mindkét fél betalált és a Hertha a korábbi évekhez képest jelenleg jóval bátrabb támadófocit játszik, így egy bátor tippel próbálkozunk. A sérültek ellenére megint potyoghatnak a gólok, mi pedig úgy nyeretjük a Darazsakat, hogy minkét fél betalál, kiütést azonban nem várunk.

{"headTitle":"Borussia Dortmund-Hertha Berlin","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-06 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dortmund nyer + BTS","odds":"2.30","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3081627] 2020-06-06 18:30:00 Borussia Dortmund - Hertha Berlinx;