Német foci

Szerinted mennyit nyerhetsz egy ezresből a Bayern bajnoki címével?

  • gb1

Szép kerek szám, de manapság egy kifli sem jönne ki belőle. A bajnokságot ezennel eldőltnek nyilváníthatjuk.

A bajnoki aranyat érő találat. Fotó: Twitter

Hatalmas meccset hozott a keddi Klassiker, azaz a Dortmund-Bayern, amely nem a gólokról szólt ugyan, de mégis kidomborította a német bajnokság erényeit. A tempó egészen káprázatos volt, csak kapkodta az ember a fejét a rohamokat nézve, amelyet periódusokra osztva vezettek a felek. Az első félidőben lett volna esélye a fekete-sárgáknak arra, hogy megszerezzék a vezetést, de az utolsó passzba, vagy mozdulatba rendre hiba csúszott. Márpedig nagyon kellett volna a három pont a hazaiaknak, hiszen azzal egy egységre jöhettek volna fel Hansi Flick tanoncainak nyakára.

299030

A gólcsendet aztán az első félidő hajrájában a jobbszélsőből a középpálya oszlopos tagjává váló Kimmich törte meg, aki művészi mozdulattal varázsolta a labdát a meglepett Bürki hálójába, aki csak belekapni tudott a parádés löbbölt lövésbe. A második játékrészben sem lassítottak a csapatok, ám a BVB esélyeit tovább rontotta Haaland sérülése, valamint a Brandt-Sancho csere sem sült valami jól el, hiszen a fiatal angol sztár láthatóan nincs 100 százalékos állapotban. 

Sokakban lehet, hogy - teljesen érthető módon - a VAR inkompetenciája is nyomot hagyott, hiszen több erősen kérdéses szituáció sem vont videóbírózást maga után. Ezzel persze nem lehet mit tenni, de azért bosszantó, hogy ha a technika adott, akkor miért nem használják azt következetesen és persze tökéletesen, főleg olyan helyzetekben, ami még szabad szemmel is kivehető.

Ezen siránkozni persze már felesleges és a Darazsak szimpatizánsainak, valamint a semleges szurkolóknak a legnagyobb bánatára úgy tűnik, a Salátástál sorsa végleg megpecsételődött. Az oddsok is azt mutatják, hogy minimális sansz maradt arra, hogy a Bőrnadrágosokat megállítsák a zsinórban nyolcadik bajnoki címig vezető úton, amely idén kevésbe volt rögös, mint egy évvel korábban. A Bayern egyeduralma lehet, hogy kissé ijesztő, de ez közel sem egyedi jelenség Európában, a Dortmund pedig zsinórban második évben halasztja el a nagy lehetőséget a trónfosztásra.

{"headTitle":"Bundesliga 2019/20 Végső győztes","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-29 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bayern München","odds":"1.02","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Borussia Dortmund","odds":"21.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"RB Leipzig","odds":"67.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}