Tenisz

Ezzel a kombival intünk be a koronavírusnak

  • Cesc18

Két tippet néztünk ki keddre a méltán híres potchefstroomi Challenger-tornáról.

Simon döntőzött múlt héten Potchefstroomban. - Fotó: ITF

Szomorú hírre ébredhettek a teniszrajongók, a koronavírus miatt ugyanis nem rendezik meg az ötödik Grand Slamként is emlegetett Indian Wells-i tenisztornát. Ez talán eddig a legjelentősebb sportesemény, amit a járvány miatt idén töröltek. Sajnos így március 22-ig rangosabb tenisztorna nélkül maradunk és nincs más választásunk, mint alacsonyabb besorolású versenyekről szemezgetni.

A dél-afrikai Potchefstroomban első ízben kerül megrendezésre egy Challenger-torna. Finoman szólva sem a sorozat legpatinásabb állomása ez, amit jól jelez, hogy az 1. kiemelt Benjamin Bonzi is csak a 241. helyen áll a világranglistán. 

Ami viszont fogadás szempontjából jó kiindulási alapot jelenthet, hogy ugyanezen a helyszínen múlt héten Futures-tornát rendeztek és abból a mezőnyből többen neveztek ezen a héten is. 

Ilyen például a német Tobias Simon és a francia Sadio Doumbia is. Mindketten elégedettek lehetnek az elmúlt heti teljesítményükkel, hiszen előbbi döntőzött, utóbbi pedig elődöntőzött. 

Nekik az akklimatizálódással már nem lesz problémájuk és mivel nem extrém erős a mezőny, benne van, hogy ezen a héten is mennek néhány kört. 

Simon azzal az Adam Moundirral csap majd össze, aki hétvégén még a Marokkó-Vietnám Davis Kupa-selejtezőn volt érdekelt. Noha Marokkóban csaptak össze a felek, de onnan sem rövid a repülőút Dél-Afrikába. De ami a legnagyobb problémát jelentheti Moundirnak, hogy salakról kemény borításra kellene nagyon rövid időn belül átállnia. Így tehát hiába két világranglista 400 körüli játékos feszül egymásnak, egyértelműen a német felé billen a mérleg nyelve. 

Doumbia is egy olyan játékossal csap majd össze Marek Gengel személyében, aki a múlt héten nem Dél-Afrikában játszott. Gengel Egyiptomban próbálkozott, de meglepetésre rögtön az első meccsén elvérzett. Ez zsinórban már a második olyan veresége volt, amit világranglista 700 körüli játékos ellen szenvedett el. Nincs tehát jó formában, így pedig nem kérdés, hogy a francia felé húzunk, aki viszont jó passzban van és a pályát is jól ismeri már. 

{"headTitle":"Challenger, Potchefstroom","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-10 09:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Doumbia + Simon","odds":"2.03","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

>>>Hatalmas oddsok a pályán! Regisztrálok a TippmixPro-ra a magasabb szorzókért!<<<