Sportfogadás

Egy hónapig piszok nehéz lesz bármire is fogadnunk Olaszországban

  • varin

Az olasz kormány kemény döntést hozott meg a koronavírus miatt.

Több elmaradt bajnoki találkozó, két elhalasztott olasz kupameccs és számtalan, más sportágakat érintő halasztást követően kemény döntésre szánta el magát az olasz kormány a koronavírus okán: egy hónapig semmilyen sporteseményre nem mehetnek be nézők a teljes országban.

A Ludogorec játékosai Milánóban - Fotó: TalkSport

Noha korábban voltak alternatív lehetőségek, mint például csak a különösen veszélyeztetett területekről nem érkezhetnek szurkolók vagy esetleg a komplett bajnokságokat szüneteltetik, végül nyári Európa-bajnokság miatt is az a döntés született, hogy április 3-áig nézők nélkül játszanak majd mindent, mindenhol.

Észak-Olaszország számít Európa gócpontjának, ahol már több, mint 3000 fertőzött és körülbelül 100 halálos áldozata van a Kínából induló vírusnak.

Giuseppe Conte miniszterelnök szerdán egy 5 perces videóban közölte, a szurkolók kitiltása a stadionokból segíthet megelőzni a fertőzés terjedését, ezért mindenképpen szükséges volt ilyen megszorítást hozni.

A karantén rendkívül sok sporteseményt érint, az elhalasztott bajnoki és kupameccsek mellett a Juventusra BL-visszavágó vár, miként az Inter és a Roma is pályára lép Itáliában EL-meccsen. Az olasz rögbiválogatott március 7-ei meccsét már elhalasztották, de kérdéses, mi lesz az Olaszország-Dél Korea Davis Kupa-csatával is.

Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy a következő egy hónapban nagyon kell majd vizslatni az oddsokat, hiszen ez egy olyan terep, amely a fogadóirodák számára sem könnyű. Alighanem a következő hetekben sok értékes tapasztalattal leszünk gazdagabbak annak kapcsán, hogy az oddsmesterek hogyan is gondolkoznak a zárt kapus mérkőzések kapcsán...