Bajnokok Ligája

Nem vállalunk túl nagy rizikót a londoni csúcsmeccsen

  • gb1

A Chelsea előtt az utóbbi idők legnehezebb feladata tornyosul, hiszen a német rekordbajnok Bayernt fogadja kedden.

Gnabry a legutóbbi londoni viziten négyet vágott a Tottenhamnek. Fotó: Sky Sports

A Barcelona és Napoli drukkereken kívül valószínűleg a futballrajongók döntő többsége a Chelsea-Bayernt választja majd kedden, amely mellesleg a 2012-es döntőnek az újrajátszása. A bukmékerek szerint a vendégsereg a favorit a nyolcaddöntő első felvonásán, ahogy a továbbjutásnak is, pedig a Stamford Bridge-et nem egyszerű feladat bevenni.

{"headTitle":"Chelsea-Bayern München","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-25 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Chelsea","odds":"4.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Bayern","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

A hétvégi, Spurs elleni meccs előtt Lampardra már növekvő nyomás nehezedett, ugyanis négy nyeretlen bajnoki után kezdtek elpártolni mellőle a szurkolók. Mourinho foghíjas csapatának legyőzése viszont komoly önbizalommal tölthette fel mind a csapatot, mind a híveket, bár ne feledjük, hogy a Bayern a legjobbjaival felálló Tottenhamet verte a csoportkörben 10-3-ra összesítésben. A Kékek a BL-ben amúgy öt meccse veretlenek, de komoly intőjel, hogy a bajnokságban csak négyet húztak be az elmúlt 12-ből.

A Bajorok szívesen járnak Londonba, mivel itt nyerték meg a 2013-as finálét, továbbá egyik kedvenc ellenfelüket, az Arsenalt többször kicsinálták az utóbbi éveben. Idén a Spurs volt a soros és a 7-2-es Bayern-győzelmet minden bizonnyal azóta sem felejtették a BL-szerelmesei.

Mióta Hansi Flick átvette a Bayernt helyre állt a világ rendje a Bundesligában és ha csak egy ponttal is, de hetek óta vezetik a bajnokságot. Ahogy Rummenigge fogalmazott, visszatért a Bayern-identitás, az a lehengerlő módon menetelő, sok gólt szerző gépezet, melyet Guardiola, vagy Heynckes irányítása alatt láthattunk utoljára.

Ha rápillantunk az utóbbi találkozóikra láthatjuk, hogy valóban remek szériában vannak - az utóbbi 10/11-et tétmeccsüket behúztak, de a Lipcse elleni 0-0 alkalmával sem játszottak alárendelt szerepet. A menetelésben különösen fontos szerepe van a gyakran a világ legjobbjaként aposztrofált Robert Lewandowskinak, aki a 19/20-as szezonban 32 meccsen 38 gólnál jár, ebből 10-et jegyez a BL-ben és holtversenyben vezeti a góllövőlistát az ifjú Haalanddal.

A Bayern nem csak a hazai sorozatokban, de nemzetközi szinten is remekelt a szezon során. Ne felejtsük, hogy mindössze a hetedik - és az első német - csapat a sorozat történelme során, amely mind a hat csoportmeccsét győzelemmel zárta.

A lengyel bombázó a Guardiannak adott interjújában az alábbiakat mondta a Flick-érával kapcsolatban.

A játékosoknak nagyobb az önbizalmuk, mert tudják, mit szeretne tőlük az edző. A kommunikáció sokkal jobb. Továbbra is hiszek abban, hogy egy nap ott leszünk a Bajnokok Ligája döntőjében és meg is fogjuk nyerni azt.

- nyilatkozta Lewa, aki eddig egy bukott BL-fináléban játszott, mégpedig jelenlegi csapata ellen a Dortmund színeiben.

[3236257] 2020-02-25 21:00:00 Chelsea - Bayern Münchenx

A várható felállások tekintetében nem számítunk nagy meglepetésre, mindkét mester a rendelkezésre álló legerősebb tizenegyét teszi majd pályára. A hazaiaknál Kanté biztosan nem játszik, de a combizom gondokkal küzdő Hudson-Odoi, Pulisic és Pedro szerepeltetése is kérdéses, ahogyan az is, hogy Tammy Abraham helyett ismét Giroud kezd majd. A németeknél a Süle, Perisic, Martínez trió üli ki az összecsapást és kíváncsian várjuk, hogy Flick 4-3-3-at vagy a 4-2-3-1-et preferálja majd.
 

Tudtad?
 

  • A Bayern az utóbbi 6, a Chelsea az utóbbi 5 BL-meccsét megnyerte
     
  • A Bayern utóbbi 6/7, a Chelsea utóbbi 3/4 BL-meccsén 2.5 gól feletti eredmény született
     
  • a Chelsea az utóbbi 3 BL-meccsén leaglább 2-t, a BAyern az utóbbi 5/6 BL-meccsén leagalább 3-at vágott
     

Mindent összevetve tehát nem véletlen, hogy a bukik favorizálják a münchenieket már az első meccsen is, de a BL kiszámíthatatlansági faktorát figyelembe véve okosabb döntésnek érezzük a BTTS opciót. A védelemben ugyanis mindkét fél hajlamos a kapitulációra és a Bajoroknak akár egy gólos döntetlen is jó eredmény lenne a továbbjutás kiharcolásának szempontjából.

{"headTitle":"Chelsea-Bayern München","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-25 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt - igen","odds":"1.61","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

 

>>>Regisztrálok a TippmixPro-ra és kérem az akár 5000 HUF üdvözlő bónuszt!<<<