Premier League

Mourinho visszatér a Stamford Bridge-re, de aligha élvezi majd

  • Tomihmv

Londoni rangadót rendeznek szombat kora délután a Premier League-ben, a Chelsea a Tottenham együttesét fogadja.

Decemberben Lampard felül tudott kerekedni Mourinhón. - Fotó: twitter.com

A hétvégén végre teljes fordulót rendeznek a Premier League-ben, méghozzá a 27-et, ami egy igen pikáns mérkőzéssel, nevezetesen a Chelsea-Tottenham londoni derbivel indul. Egyik fél sem várja pozitív előjelekkel a mérkőzést, a hazaiaknál a formára, a vendégeknél a rengeteg hiányzóra van panasz.

A Chelsea az elmúlt öt tétmeccséből csak egyet, a másodosztályú Hull elleni FA Kupatalálkozót tudta megnyerni. A kéthetes téli szünetet követően hétfőn PL-rangadót vívott, ám meglepetésre 2-0-ra kapott ki a Stamford Bridge-en a Manchester United ellen.

Lampardék tehát gödörben vannak, a bajnokságban a negyedik helyen állnak, de már csak egy pont az előnyük a szombati riválisukkal szemben. Jövő héten pedig már a Bajnokok Ligájában is jelenésük van, kedden ugyanis a Bayern Münchent fogadják.

Jót tenne a hazaiaknak tehát egy siker, főleg egy városi rangadón, amire egyébként ilyen pocsék forma mellett is van esélyük. A Tottenham ugyanis tele van sérülttel, a legjobbak közül Kane és Szon biztosan nem játszik, de Sissoko és Foyth is maródi. Mindemellett többen rossz passzban vannak, mint például Alli, akit a hétközi BL-meccsen le kellett cserélni, ami miatt igen frusztrált volt, és könnyen lehet, hogy Mourinho jegeli majd az angol válogatott játékost.

"A saját teljesítménye miatt volt elégedetlen, nem velem volt gondja. Remélem, megérti, miért cseréltem le, hiszen azt követően jobban játszottunk" - mondta ezt a portugál a Leipzig elleni BL-csatát követően a Sky Sports-nak, majd kitért a helyzetükre is.

"Képzeljék el, ha a Barcelonának BL-mérkőzést kellene játszani Messi, Suárez és Griezmann nélkül, vagy ha a Liverpoolból hiányozna Szalah, Mané és Firmino. Roppant nehéz a feladatunk, ha tehetném, július elsejére ugranék az időben, ahol játékra kész Kane, Sissoko, Szon, Bergwijn, Lucas Moura és Lamela. Ám jelenleg február tizenkilencedike van, így nincs mit tenni, küzdenünk kell a végsőkig."

A Leipzig ellen sem ment a Spursnek, és azon meccshez képest még többen maradhatnak ki hétvégén, avagy nem sok jót jósolunk a csapatnak a Stamford Bridge-en. Még úgy sem, hogy a Chelsea-nél is lesznek hiányzók - Kanté kidőlt hétfőn, Loftus-Cheek is maródi, míg Abraham, Pulisic, Hudson-Odoi és Chirstensen is kérdéses -, de a fentebb említettek, illetve a mostanság egymás ellen játszott meccsek alapján - két hónapja idegenben, míg egy éve hazai pályán nyert 2-0-ra a Chelsea a Spurs ellen -, mi a hazaiak mellett tesszük le voksunkat.

>>>Regisztrálok a TippmixPro-ra és kérem az akár 5000 HUF üdvözlő bónuszt!<<<

{"headTitle":"Chelsea - Tottenham","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-22 13:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Chelsea","odds":"1.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[3056000] 2020-02-22 13:30:00 Chelsea - Tottenham Hotspurx;

Kattints és nézd meg ingyen a tippeket!