Európa Liga

Szembemenjünk a papírformával Szoboszlaiék meccsén?

  • gb1

A Frankfurt-Salzburg sok gólt és hazai sikert ígér. Külön öröm, hogy válogatott középpályásunk is a pályára várható.

Szoboszlai egyelőre nem biztos, hogy pályára lép, de bízunk benne. Fotó: NSO

Magyar szempontból a csütörtöki EL-játéknap legfontosabb meccse a Frankfurt-Salzburg lehet, amelyen reményeink szerint az egyik legnagyobb magyar tehetségként számon tartott Szoboszlai Dominik is pályára léphet. A találkozó favortija a hazai brigád, bár óriási különbség nem volt a nyitó szorzók között, tehát számolnak az irodák az esetleges meglepetéssel.

{"headTitle":"Eintracht Frankfurt-Salzburg","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-20 18:55","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Frankfurt","odds":"2.17","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Vendég","odds":"3.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

Az Eintracht elég átlagos szezont futott, aztán 2020-ban valami mégis megfordult. A Valentin-nap mondjuk nem sikerült túl jól, amikor is 4-0-ra megégtek a Dortmund otthonában, de az előtte lejátszott 4/5 tétmeccset megnyerték, egyen pedig döntetlent játszottak. Az idei EL-szezonban eddig nyolc találatot jegyeznek, ami 1.33-as átlag meccsenként, viszont kaptak 10-et, tehát ebben a viszonylatban van bőven javítani való.

A Salzburg számára majdnem egy hónappal később indult a tavaszi szezon. A csapat két kulcsjátékosának elvesztése - Haaland, Minamino - természetesen érzékenyen érintette a őket és legutóbbi bajnokijukon nem is bírtak az immár listavezető LASK-kal.. Az imént említett, immár Dortmund és Liverpool érősítő spílerek a BL-csoportkörben termelt 16 találatból 10-et jegyeztek, ez is jól szemlélteti fontosságukat. 

A Die Presse arról számolt be a napokban, hogy a találkozón visszatérhet a salzburgiak kezdő tizenegyébe Szoboszlai Dominik, aki a gárda idei két tétmeccsén csereként lépett pályára. A középpályás a napokban a Nemzeti Sportnak beszélt arról, hogy januári sérülése, majd az azt követő gyomorfertőzése után fokozatosan építi őt vissza a csapatba Jesse Marsch vezetőedző, de már jó erőben érzi magát, készen áll a játékra Frankfurtban. Viszont a dán jobbhátvéd, Rasmus Kristensen továbbra is sérüléssel bajlódik, várhatóan a február 27-i visszavágón már számíthat rá a szakmai stáb.

A csütörtöki mérkőzés kapcsán Jesse Marsch arról beszélt, nem altatja el együttesét az a tény, hogy a Frankfurt a legutóbbi bajnokiján 4–0-ra kikapott Dortmundban.

Elemeztük a Frankfurt legutóbbi meccseit, és tisztában vagyok vele, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, a továbbjutáshoz csúcsteljesítményre lesz szükség

 – fogalmazott a szakember.

Ugyan az osztrákok játékereje kétség kívül gyengült, de így is nagyon kompakt a keret. A bukik persze a Frankfurtot hozták ki favoritnak, ami mondjuk nem csoda, hiszen idén kétszer megverték a Lipcsét a Commerzban Arenában. Az oddsmozgások alapján a fogadók is inkább a hazai siker felé nézegetnek - a DNB opcióval bebiztosítva ez a TippmixPrónál 1,64-et fizetne.

Szerinted meglephetik Szoboszlaiék az Eintrachtot?

 

>>>Regisztrálok a TippmixPro-ra és kérem az akár 5000 HUF üdvözlő bónuszt!<<<