Bundesliga

1.80-ért fogadunk a Lipcse rangadójára

  • gb1

Gulácsiék a szombati nap legígéretesebb meccsén a Gladbachot fogadják és papíron hatalmas favoritok.

Szombaton parádés játéknapnak örvendhetnek a német labdarúgás szerelmesei, hiszen kora délután pályára lép a Bayern München és a Borussia Dortmund is, utóbbi ráadásul azzal az Union Berlinnel találkozik, amely az őszi szezon egyik legnagyobb meglepetését okozva 3-1-re megverte Berlinben a Darazsakat.

A fő fogás azonban kétség kívül a Lipcse-Gladbach lesz a kora esti idősávban, amelyen Gulácsiéknak muszáj lesz összekapniuk magukat a Frankfurt elleni blama után, ha nem akarnak visszacsúszni a dobogó legfelső fokáról.

{"headTitle":"RB Leipzig-Borussia Mönchengladbach","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-01 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lipcse","odds":"1.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Gladbach","odds":"5.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A bukmékerek oddsszabása azt mutatja, hogy sima hazai siker lehet kilátásban, pedig a tabellán jelenleg harmadig Gladbach aligha tartozik a könnyű ellenfelek közé. Igán ám, de ami egyértelműen Marco Rose fiai ellen szól, hogy hiába nyertek meg zsinórban nyolc meccset a Borussia Parkban, idegenben valahogy semmi nem jön össze és az elmúlt négy bajnokin mindössze egy egységet zsebeltek be. „Azt várom, hogy játékosaim bátrabban játsszanak, mint a Schalke elleni 2-0-s vereség alkalmával.” – tette hozzá jogosan Rose. A csapatkapitánynak is volt néhány szava az összecsapás előtti sajtótájékoztatón.

A Lipcse hihetetlen szezont fut, de már mi is bizonyítottuk, hogy kiváló menőségű kerettel rendelkezünk és természetesen azzal a céllal utazunk, hogy mindhárom pontot elhozzuk.”

- mondta Lars Stindl.

A társaság egész héten erre a mérkőzésre összpontosítva edzett és a keretből továbbra is csak Bensebaini és Jantschke hiányzik. A hazai oldalon sincs változás – Orban és Kampl továbbra is sérült, sikerült azonban egy parádés üzlet, hiszen megszerezték a Dinamo Zagrabtől az u21-es Eb-győztes, hihetetlen potenciállal rendelkező középpályást, Dani Olmót.

Ugyan Gulácsiék a legutóbbi fordulóban elhasaltak a Commerzbank Arena gyepén, azért aggodalomra nemigen van ok. Az a meccs kiválóan példázta, hogy hiába a mezőnyfölény, vannak olyan 90 percek amikor egyszerűen semmi nem jön össze, aztán az ellenfél talál egy gólt és ennyi a történet vége. Ha Wernerék bíznak magukban és nem törtek meg, akkor kétség kívül esélyesei a szombati meccsnek, főleg, hogy otthon mindössze egyszer kaptak ki és majdnem kerek hármas lőtt gólátlaggal rendelkeznek.

A Gladbach támadópotenciálja is kiváló, bár mintha kicsit akadozna mostanában a gépezet. Tekintve azonban, hogy a Lipcse az idény során lejátszott 11 meccsből 10 alkalommal nem úszta meg kapott gól nélkül a Red Bullban, az alábbi tippnek szerintünk gond nélkül zöldülnie kéne.

{"headTitle":"RB Leipzig-Borussia Mönchengladbach","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-01 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat lő gólt + 2 gól felett","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3081538] 2020-02-01 18:30:00 RB Leipzig - Mönchengladbachx;