Spanyol foci

El Clásico vagy madridi csúcsderbi? - párját várja a Real

  • varin

Ellenfelüket várják a Blacnók - vajon El Clásico vagy városi derbi lesz a Szuperkupában?

Amint arról tegnap beszámoltunk, megújult a Spanyol Szuperkupa lebonyolítása, immáron négy csapat esik egymásnak Szaúd-Arábiában, hogy eldöntsék, ki Hispánia legjobbja. Noha a lebonyolítást bőségesen érheti kritika, így legalább eggyel több rangos(?) meccsen nézhetjük meg a La Liga legjobbjait. Szerda este a papírformának megfelelően a Real Madrid felülmúlta a Valenciát, így a mai második meccsen az a kérdés, hogy El Clásico vagy madridi derbi lesz-e Dzsiddában.

{"headTitle":"Barcelona-Atlético Madrid","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-09 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Barcelona","odds":"2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Atlético Madrid","odds":"3.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Egy ilyen meccs természetesen mindig nagyon sok kérdőjelet tartogat és nem is feltétlenül csak a csapatösszeállítások miatt. A Spanyol Szuperkupa nívója amúgy is megkérdőjelezhető, amelyen a mostani szisztéma sem segít sokat, abban viszont biztosak lehetünk, hogy akárkivel is találkozik a Real Madrid a döntőben, az már viszont éles meccs lesz.

Ami a csütörtöki 90 percet illeti, a fogadóirodák egyértelműen a Barcelonát favorizálják, amely a mostani szezon alapján tulajdonképpen érthető. Hiába vesztett ugyanis a bajnokság feléhez érkezve már 17 pontot a Real és a Barca is, ezt a Matracosok nem tudtak kihasználni, olyannyira, hogy még a bronzérem is komoly veszélyben lehet a Sevilla miatt. Viszont ezekben a hetekben jól megy az Atléticónak, hiszen fele annyi győzelmet szereztek három forduló alatt, mint korábban 16 alatt.

Ugyanez a túloldalon már nem mondható el, hiszen Valverde fiai az utolsó négy meccsükből háromszor is remiztek, ráadásul ez három olyan meccs volt, ahol egy bajnokaspiránsnak kötelező nyernie: @Sociedad, Real Madrid, @Espanyol. Úgyhogy a szezon egészét tekintve a Barcát favorizálnánk, a rövidtávú formát nézve pedig a fővárosiakat.

Ami a kereteket illeti, fontosabb hiányzó talán csak a katalánok portása, Ter Stegen lehet, aki el sem utazott Ázsiába, helyén Neto védhet. Szintén maródi Dembélé, Arthur, valamint a másik oldalon Diego Costa, mindemellett Lemar és Vrsaljko is kisebb sérüléssel utazott el.

A kezdőcsapatokban így nagy meglepetést nem tapasztalhatunk majd, a "hazaiak" 4-3-3-ban, a "vendégek" 4-4-2-ben léphetnek pályára, a támadók névsora pedig Griezmann, Suárez, Messi, illetve Moráta és Félix személyéből állhat.

Minden sorozatot figyelembe véve 2016 óta nem tudtak nyerni Simeonéék a Barca ellen, így nyugodtan nevezhetjük mumusnak a gránátvörös-kékeket. Ami viszont eléggé egyértelmű, az az, hogy sok gólt nem várhatunk ebben a párharcban. Az Atlético stílusát jól ismerhetjük, nem kenyerük az agresszív támadó futball, ráadásul az elmúlt három és fél évben a gólátlag kereken 2-es volt úgy, hogy az alábbi tipp 13-ból 11-szer zöldült.

{"headTitle":"Barcelona-Atlético Madrid","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-09 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gólok száma: 2-3","odds":"1.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3218965] 2020-01-09 20:00:00 Barcelona - Atlético Madridx;