Serie A

A Napoli favorit az Inter ellen? Ugyan már...

Gattuso az eddigi legnehezebb feladata elé néz, amikor is csapatával az éllovas Nerazzurrit fogadja a nap csúcsmeccsén.

"Nagyon jó teljesítményre lesz szükségünk az Inter ellen. Rengeteget kell futnunk és készen kell állnunk a harcra." - mondta Gattuso. Fotó: Napoli Twitter

A bukik talán kicsit túlzott óvatoskodással indítanak az év első olasz rangadóján, ugyanis a Napoli-Interen ha csak enyhén is, de a hazaiakat hozták ki favoritnak. Döntetlennél jobb eredményt pedig nemigen látunk reálisnak a dél-olaszok szempontjából, lássuk hát, mire is alapozzuk ezt.

{"headTitle":"Napoli-Inter","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-06 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Napoli","odds":"2.64","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Inter","odds":"2.71","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Kezdjük azzal, hogy a Napoli legértékesebb játékosa, egyben alappillére, Kalidou Koulibaly hiányozni fog, így Manolas mellé valószínűleg Sebastian Luperto fog belépni. Tetézi a bajt Mertens hiánya, ahogyan Fabian Ruiz sem 100 százalékos még, de vele elvileg számol Gattuso.

Az Internél ellenben több a visszatérő, mint a hiányzó, Marcelo Brozovic és Lautaro Martinez eltiltásból, Sensi, Nicolo Barella és Alexis Sanchez pedig sérülésből tértek vissza a harcképesek sorába. Két hiányzó azért van, mégpedig Asamoah és D'Ambrosio.

[3135608] 2020-01-06 20:45:00 SSC Napoli - Interx

Az utóbbi években a top 4-et rendszerint ostromló Napoli már a szezon felénél reményvesztettnek tűnik a BL-t érő helyek tekintetében. A csapat inkonzisztens teljesítménye Ancelotti állásába került, utódja pedig eddig nem váltotta meg a világot. Ami különösen fájó lehet, hogy az utóbbi években remekelő támadógépezet sem valami éles, Gattuso elődleges feladata tehát ennek rendezése lehet.

A Stadio San Paolóban nyolc meccsen csupán tízet vágtak, erre nyolc válaszcsapás érkezett, de ami még elkeserítőbb, hogy csak hármat nyertek meg.

Az Inter ellenben sorra gázol át ellenfelein idegenben és egyelőre nem bukott meccset a San Sirótól távol. A Nerrazzuri az utóbbi 13 összecsapásából csak egy túrán maradt alul, de az egész szezon során is csak egyszer szaladt bele eddig a késbe. Conte amúgy szép kis jubileumra készül, ugyanis ez lehet Serie A karrierjének 100. győzelme, amit mindössze 145 meccs alatt hozhat össze. Ezzel ő érhetné el leghamarabb a liga történetében ezt a szép mérföldkövet.

Az otthon négy meccse nyeretlen Napolit ha egy utolsó perces góllal is, de a Parma is megruházta és ezúttal sem várunk tőlük sokkal többet. Köszönhetően ráadásul a bukik kegyes oddsszabásának, még a döntetlent levédve is kétszeres szorzót kapunk Lukakuékra, ez pedig szinte kihagyhatatlan ziccer tűnik az előzmények alapján.

{"headTitle":"Napoli-Inter","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-06 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Inter +0","odds":"1.99","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3135608] 2020-01-06 20:45:00 SSC Napoli - Interx;