Bundesliga

Hullámvölgybe került az egykori éllovas?

  • gb1

A Gladbach két vesztes meccs után fogadja a sereghajtó Paderbornt, amely a Dortmundot is megizzasztotta.

Rose várhatólag Embolót kezdeti majd csatárként. Fotó: Archív

Első blikkre a szerdai játéknap egyik tutija lehet a Gladbach-Paderborn, de ha az elmúlt két hetet nézzük, hiába a második játszik az utolsóval, mégsem ennyire egyértelmű a képlet.

{"headTitle":"Borussia Mönchengladbach-Paderborn","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-18 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gladbach","odds":"1.34","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"5.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Paderborn","odds":"9.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Marco Rose fiai a hétvégén lecsúsztak az első helyről, miután a wolfsburgi Arnold a ráadásban bevágta csapatának a győztes gólt. Kicsit a balszerencse is közrejátszott ebben a zakóban, de ettől függetlenül az azért látszott, hogy nem olyan éles az együttes játéka, mint korábban. Ezt egyrészt a több fronton való versenyfutásnak is betudhatjuk, de a hullámvölgy amúgy is szinte elkerülhetetlen a hosszú idény alatt.

Ha már a pechről beszélünk, ne felejtsük azt sem, hogy akár kisebb törést okozhatott az EL-ben elszenvedett, Wolfsburgit megelőző vereség. A Basaksehir 1-0-s előnyt fordított a javára szintén egy 90 pluszos góllal, ezáltal pedig csoportelsőként lépett tovább, míg a Csikókat kipottyantotta a sorozatból. Mindezek ellenére a hazai statisztikák azért adnak okot a bizakodásra, hiszen a Borussia Parkban 6-1-1 a mérleg, 21-11-es gólaránnyal.

A felállásokat tekintve nem csodálkoznánk, ha Rose kicsit megvariálná a szokásos csapatot, amely fásultabbnak fest a kelleténél. Ami szinte biztos, hogy Lainer kiesett kisebb térd sérülés miatt, viszont eltiltását letöltve visszatérhet a kezdőbe a kulcsember, Zakaria. A vendégeknél egyedül Ritter játéka kérdéses.

[3081503] 2019-12-18 20:30:00 Mönchengladbach - Paderbornx

A Paderborn friss feljutóként nem tudott nagy port kavarni az élvonalban. Mintha viszont kicsit éledezni látszana az együttes, amely a Dortmund bajuszát is megcibálta és jelenleg két bajnoki óra veretlen. Mondjuk az Union elleni 1-1 sem volt elég mondjuk ahhoz, hogy elmozduljanak a kiesőhelyről, de a mutatott játék egyre tetszetősebb.

Ugyan akkora favoritnak nem érezzük a Gladbachot, mint a bukik, ettől függetlenül nehéz elképzelni mást, mint hazai sikert. Az értéket ennek ellenére inkább a overben érezzük, ami szintén nem fizet valami parádésan, viszont cserében levéd pár meglepetés forgatókönyvet.

{"headTitle":"Borussia Mönchengladbach-Paderborn","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-18 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"BTTS","odds":"1.52","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3081503] 2019-12-18 20:30:00 Mönchengladbach - Paderbornx;