Bundesliga

1,80-es tippet húzunk a német élvonal fordulónyitójára

Papíron egy tükörsima meccsel, a Dortmund-Paderbornnal folytatódik a Bundesliga, de tényleg ekkora favorit a BVB?

Legutóbb négy éve, a kupában találkoztak, akkor lemosta ellenfelét a Dortmund. Fotó: BVB Official

A válogatott szünetet követően Németországban is újra a pályára futnak a klubcsapatok. A Dortmund két héttel korábban súlyos vereséget szenvedett a Bayern München elleni Klassikeren, ennek feledtetéséhez pedig nem is kaphatott volna jobb ellenfelet, mint a ligában tök utolsó Paderborn. Ettől függetlenül a kiszabott oddsoknál egy kicsit szorosabb összecsapás is kerekedhet péntek este.

{"headTitle":"Borussia Dortmund-Paderborn","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-22 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dortmund","odds":"1.14","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"9.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Paderborn","odds":"15.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A jelenleg hatodik helyen tanyázó BVB még soha nem kapott ki tétmeccsen a Paderborntól és az utóbbi két találkozójukon 10-1-es gólösszesítést tud felmutatni. Ezek ugyan már több, mint négy éve történtek, de az erőviszonybeli különbségek nem igazán változtak. 

Otthon amúgy is félelmetes a Dortmund. Idén még nem tudta senki legyőzni tétmeccsen a Signal Iduna Parkban és az elmúlt 22 bajnokiból mindössze egyszer hagyták el vesztesen a pályát. A Bayern elleni zakó ugyan egy hét meccses veretlenségi sorozatot szakított meg, de otthon szinte garantált, hogy visszatalálnak a nyerő útra, hiszen az öt meccsükön 15 gólt rámoltak és csak 3-at kaptak.

A hazaiak felállásában azért akadnak kérdések bőven. Ami fix, hogy Delaney, aki a dán válogatott meccsén robbant le, nem játszik, de sokkal érdekesebb, hogy az utóbbi heteket kiülő Reus és Alcácer zöld utat kapnak-e a mestertől. A vendégeknél Ritter van kényszerpihenőn, míg az ex-brightoni védő, Uwe Hünemeier újra a kezdőbe várható.

[3081465] 2019-11-22 20:30:00 Borussia Dortmund - Paderbornx

A Paderborn okkal van a tabella utolsó helyén, hiszen a 2014 után ismét az élvonalba jutott együttesnek semmi nem akar összejönni, ennek azonban aligha a szerencséhez van köze. A legnagyobb gondok a védekezésben adódnak, amit jól szemléltet a 26 kapott gól, amely a második legrosszabb a ligában. 

Ugyan a BVB mutatóin meglátszik, hogy sztárjaik kényszerpihenőn voltak, de így is 23 jegyzett találat áll a nevük mellett. Ha hozzátesszük, hogy lényegesen jobb csapatok ellen is - az utóbbi 22/25 hazai meccsen - overes végeredmény állt az eredményjelzőn, akkor nem nehéz elképzelni, hogy a Paderborn ellen is egy alsó hangon négygólos találkozó kerekedik, amelyet persze a Darazsak húznak be.

{"headTitle":"Borussia Dortmund-Paderborn","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-22 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadáskészítő - Dortmund nyer + 3 gól felett","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3081465] 2019-11-22 20:30:00 Borussia Dortmund - Paderbornx;