Német Kupa

Nem osztjuk a bukik véleményét a Borussiák csatáján

A Dortmund nagyobb favorit a kelleténél, így inkább a Gladbachra fogadunk a kupa második fordulójában.

fotó: Sportschau

11 napon belül másodszor csap össze a két Borussia, azaz a Dortmund és a Gladbach. Az első felvonást - ha vért izzadva is- , de a Darazsak nyerték, mégpedig Marco Reus találatával. Azon a meccsen is hasonló volt az oddsszabás, mint a keddi kupatalálkozón - a Dortmund óriási favorit, pedig az előzetesek alapján ismét szoros küzdelem várható.

{"headTitle":"Borussia Dortmund-Borussia Mönchengladbach","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-30 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dortmund","odds":"1.67","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Gladbach","odds":"4.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

A BVB ugyanis továbbra sem találja igazi önmagát és Favre alatt rezeg is rendesen a léc. A svájci mesterrel az eredmények úgy ahogy jönnek, de az a lehengerlő mezőnyfölény, ami korábban jellemezte a csapatot, nem igen köszön vissza a pályán. Persze az sem segít, hogy legnagyobb gólvágójuk, Paco Alcácer továbbra is kényszerpihenőn van, ahogy Schmelzer is, de Götze és Bürki játéka sem garantált.

Ez mondjuk nem igazán lehet kifogás, ugyanis a Gladbachnál sem egyszerű a helyzet. A sérültek listája továbbra is piszok hosszú: Ginter, Stindl és Pléa, mind simán beférnének a kezdőbe, de Traoré és Raffeal hiánya is fájó, hiszen nem kellően hosszú a pad.

[3157955] 2019-10-30 20:45:00 Borussia Dortmund - Mönchengladbachx

Ez mondjuk nem akadályozta meg a Csikókat abban, hogy az EL-ben elhozzanak egy pontot a Roma otthonából, a hétvégén pedig 4-2-vel gázoltak át a szintén BL-helyekre pályázó Frankfurton. Azzal a győzelemmel ráadásul visszavették a vezetést a Bayerntől a Bundesligában, tehát önbizalomtól duzzadva érkeznek a Pokal-összecsapásra is. Ennyi tétmeccsel a hátuk mögött már elmondható, hogy Marco Rose játékrendszerét sikeresen vették fel, de ami még fontosabb, hogy az működik is hatékonyan.

Ahogy már említettük tehát, a gondok egyre sűrűsödnek a Dortmund háza táján, a növekvő nyomást pedig nem úgy tűnik, hogy jól reagálják le a játékosok. Otthon igaz, hogy piszok nehéz megfogni őket, de összesítve az utóbbi nyolc meccsükből csak kettőt zártak győzelemmel, ami még akkor is elkeserítő, ha több alkalommal rendkívül szerencsétlenek is voltak.

Kiütéses győzelemre semmiképp nem számítunk a Favre-legénységtől, sőt, inkább az X2-es forgatókönyvet érezzük reálisnak a rendes játékidőben, de ezzel a tippel azért levédjük a vékonyka Dortmund győzelmet is.

{"headTitle":"Borussia Dortmund-Borussia Mönchengladbach","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-30 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gladbach +1 (ÁH)","odds":"1.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
[3157955] 2019-10-30 20:45:00 Borussia Dortmund - Mönchengladbachx;