Extra

Igen jól kereshetünk egy liverpooli "ramosozással" - szándékos sárgára utazunk!

  • varin

Még két hét van hátra a Pool-Cityig, de már most hétvégén is fontos szerepet játszhat a rangadó.

A 12. forduló hozza el az első "aranycsatát" Angliában, az Anfield Roadon találkozik egymással a Liverpool és a Manchester City. A Vörösök előnye 6 pont jelenleg a bajnokkal szemben, ám otthon felelőtlenség lenne csak az előny megtartására játszaniuk. A mérkőzésig még ugyan két forduló hátravan, de bizonyos szempontból már most figyelni kell erre a meccsre.

Fotó: liverpoolecho

Kiemelten fontos ugyanis az, hogy ki lesz sérült avagy eltiltott ezen a találkozón, hiszen nüanszok dönthetnek a felek között. Előbbi elkerüléséért nem könnyű tenni, utóbbira azonban lehet hatása a szakvezetőknek. A 10. fordulót megelőzően egyetlen játékos van az eltiltás kapujában, ő pedig a Liverpool középpályájának egyik motorja, Fabinho.

A 25 éves védekező középpályás idén minden fontosabb meccsen a pályán volt és csupán két találkozót nem játszott végig. Ám az utolsó négy mérkőzésén három sárgát is kapott, így úgy várja a hétvégi, Tottenham elleni meccset, hogy egyetlen figyelmeztetésre van az eltiltástól.

A Liverpool következő ellenfele az Aston Villa lesz, amely csapatot a brazil játékos nélkül is simán kell vernie a bajnokaspiránsnak, így két lehetősége van Kloppnak: vagy szándékosan kisárgáztatja a birminghami rangadóról játékosát vagy ezen a mérkőzésen nem játszatja a további problémák elkerülése végett.

Klopp igen dörzsölt róka, biztosak vagyunk benne, hogy tisztában van ezzel ő is, így ha minden a tervek szerint alakul, akkor összeszedet majd egy lapot Fabinhóval a Tottenham ellen, ahogyan ez többször is előfordult anno például Sergio Ramosszal Spanyolországban vagy a BL-ben.

{"headTitle":"Liverpool-Tottenham","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-27 17:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fabinho lapot kap","odds":"3.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3055831] 2019-10-27 17:30:00 Liverpool - Tottenham Hotspurx;